Noi spunem NU violentei!

Violenta nu este o solutie! - Varvorul de Jos - Dolj (1)

 Violenta nu este o solutie! - Varvorul de Jos - Dolj (6)

Elevii claselor V – VIII de la Scoala Gimnaziala „Varvorul de Jos”, au participat in cadrul saptamanii “Sa stii mai multe, sa fii mai bun!” la activitatea ”Violenta nu este o solutie”, parte a proiectului cu acelasi nume derulat cu sprijinul World Vision Romania, biroul zonal Dolj si al comunitatii.

Prin acest proiect dorim sa le aratam celor mici care sunt efectelor violentei domestice si a violentei in scoala si cum se pot feri de aceasta.

Copii invata cel mai usor din exemple concrete si schimburi de rol astfel ca interventia agentului de politie din comunitate a adus dinamism intalnirii “Aceasta activitatea a vizat implicarea activa a elevilor in analiza  violentei si a gasirii solutiilor pentru reducerea ei la nivelul comunitatii. Faptul ca elevii au aratat deschidere si inititiva m-a bucurat foarte mult. Acestia au avut curaj sa isi marturiseasca anumite reactii violente avute catre colegi si au promis ca isi vor indrepta comportamentul pe viitor”, a spus Marius Cernusca, coordonator Sector Educatie, Fundatia World Vision Romania – Birou Zonal Dolj.

Intre activitatile proiectului “Violenta nu este o solutie!” se mai numara implicarea elevilor in realizarea de materiale informative si distribuirea acestora in comunitate, precum si organizarea unei scenete tematice la care vor fi invitati membrii comunitatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.