Sarbatoarea Invierii – un moment cu semnificatie profunda

 „Sunt prietenoasa chiar daca timida uneori, imi plac foarte mult animalele si imi doresc sa pot studia la un liceu de arte” – asa se descrie pe sine, in numai cateva cuvinte, Ileana.

Inca eleva in clasa a VII – a, Ileana se gadeste deja ce vrea sa faca cu viata ei.

„Imi place sa pictez, in special peisaje. Acum locuiesc in Targu Lapus dar am  crescut in Bucovina, la Borsa, in casa bunicilor mei. Desi am plecat de multa vreme de acolo, inca mai pictez peisaje care imi amintesc de bunici, de momentele petrecute langa ei”, povesteste cu emotie Ileana.

Pentru Ileana, sarbatoarea Invierii este un moment cu semnificatie profunda, departe de a fi o simpla sarbatoare din calendar. Ca pentru multi dintre colegii ei, Biserica este o parte vie din viata ei iar timpul petrecut alaturi de prieteni si de Parintele Stan unul foarte special si plin de profunzime.

„Inainte nu imi pasa foarte mult de lucrurile astea. Asta pana a venit Parintele sa ne invite personal la biserica si colegii au inceput sa imi povesteasca cu entuziasm ce frumoase erau clipele petrecute acolo. De atunci incerc sa nu ratez nici o intalnire”, spune cu hotarare Ileana.

„ Anul asta am reusit sa invat mai bine si la scoala, am inteles ca fara educatie as fi un nimeni si ma straduiesc mai mult. Imi doresc mult sa devin profesoara de desen, as impaca astfel doua lucruri care imi plac foarte mult – arta si copiii”, a mai spus ea.

Ileana face parte din proiectele World Vision Scopul proiectelor World Vision (din care face parte si Ileana) este de a oferi copiilor, in special celor mai vulnerabili, reperele morale si valorile crestine atat de necesare astazi. Copiii inclusi in acest proiect iau contact cu aceste valori si gasesc in preot sau in profesorul de religie un model catre care sa intoarca atunci cand au nevoie de sprijin

Avem nevoia de sustinerea voastra pentru a continua aceste proiecte si pentru a ajuta cati mai multi copiii. Directionand 2% din impozitul datorat statului catre World Vision, sustineti educatia copiilor nevoiasi din mediul rural!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.