Prieteni pentru o zi de neuitat

Biroul din Cluj al World Vision România împreunã cu Steelcase România, companie lider mondial în industria mobilierului de birou, au organizat, cu ocazia zilei de 1 Iunie, o excursie în Cluj-Napoca pentru un grup de 16 copii care locuiesc în sate izolate din munții Apuseni.

Datoritã acestei inițiative, botezatã „Prieteni pentru o zi”, micuții au avut parte de o Zi a Copilului de neuitat și au putut trãi pentru prima oarã în viața lor unele experiențe care nouã ni se par obișnuite.

Untitled 2

Ei au vizitat librãria Cãrturești, unde li s-a explicat ce înseamna o librarie si s-a povestit despre istoria ceaiului. Au luat masa la un restaurant din oraș și au vizionat cu entuziasm, la cinematograf, un film 3D pentru copii. Totodatã, au vizitat stadionul Cluj Arena, unde au avut ocazia sã se întreacã și sã se joace pe pista de atletism alãturi cu noii lor prieteni.

Foarte multe comunitãți din Munții Apuseni trãiesc rupte de lume, lipsindu-le infrastructura și utilitãțile de bazã. Copiii de aici au de parcurs kilometri întregi zilnic, uneori prin pãdure sau pieptiș, pe munte, pentru a ajunge la școalã.

Sprijinul financiar pentru aceastã excursie a fost acordat de Steelcase, cărora le mulţumim! Sperăm ca această iniţiativă să inspire şi să fie replicată în viitor alături de cât mai mulţi parteneri!