”Primar pentru o zi”

DSC_3054
Eleva din Grupul Colinda, jud. Ialomita in costum popular la unul din concertele sustinute de grupul de muzica populara

Va povesteam aici ca ne-am dori ca in fiecare saptamana sa va prezentam o compunere facuta de unul din copilasii beneficiari ai proiectelor World Vision Romania . Ei si-au pus imaginatia la treaba si au creat cele mai bune, haioase sau inocente idei de schimbare a comunitatii in care traiesc, daca pentru o zi ar deveni primari.

Iata ce scrie, Iulia Alexandra, eleva in clasa a V-a in Baisoara, jud. Cluj:

” Sa fii primar pentru o zi e prea putin ca sa poti face ceva important, dar eu, imi pun imaginatia la incercare si am sa transform aceasta zi intr-un an.

In primul rand mi-as dori sa fac multe lucruri pentru copii. As amenaja un strand natural, pe unul din paraurile care strabat comuna noastra. Pe unul din dealurile impadurite din imprejurimi, as face o rezervatie naturala unde sa am grija de animalele salbatice din zona noastra si unde sa nu existe vanatori. Mi-as dori sa pot face oamenii mari sa indrageasca lucrurile frumoase, sa isi ingrijeasca casele, sa plateze copaci si flori si in locul gardurilor sa sadeasca arbusti.

La scoala as face mai multe activitati practice unde copiii sa poata invata obiceiurile si dansurile populare, unde sa deprinda meseriile vechi cum ar fi: torsul, tesutul si prelucrarea lemnului. As incerca sa incurajez oamenii cu bani sa inceapa anumite activitati unde mamele noastre sa-si gaseasca un loc de munca.

As avea multe idei, dar pana cand voi creste astept ca oamenii mari care pot, sa faca ei toate aceste lucruri.”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.