Principalele probleme legate de “protectia copilului”

 schimb de experienta

Pe 8 August 2013, la Gura Humorului, colegii din biroul zonal Iasi & Vaslui au organizat un schimb de experienta cu cei mai activi membri din Comisia consultativ comunitara, adica o comisie din care fac parte parinti, elevi, profesori si alti reprezentanti ai comunitatii.

Prin aceasta intalnire ne-am dorit sa dezbatem principalele probleme referitoare la “protectia copilului”: abandonul scolar,  modele de buna practica, rolurile consiliului elevilor si al parintilor si etapele necesare in elaborarea unui sistem informal de raportare a cazurilor de abuz ale copiilor.

In cadrul acestei intalniri s-a organizat si un grup care se va ocupa de pasii necesari in raportarea cazurilor de protectie a copiilor.

In urma sesiunii de lucru, am ajuns la concluzia ca programele de tipul “Scoala dupa Scoala” sunt foarte importante si trebuie urmate ca o continuare a cursurilor obligatorii, unde copii cu dificultati invata sa scrie, sa citeasca si sa calculeze, a cursurilor de formare parentala precum si a vizitelor constante realizate de cadrele didactice si de reprezentantii World Vision.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.