”Schimba comunitatea in care traiesti”

In perioada 18 – 20 mai 2011, 40 cadre didactice din 9 comunitati partenere World Vision din judetul Dolj au participat la prima parte a cursului acreditat CNFPA „Animator socio-educativ”, curs ce va continua si weekendul viitor si se va finaliza pe 8 iunie printr-un examen scris si oral.

Proiectul este desfasurat in cadrul proiectului „Schimba comunitatea in care traiesti”, initiat de World Vision Craiova, in parteneriat cu Fundatia Noi Orizonturi.

In urma cursului, participantii vor capata deprinderile necesare pentru a deschide si coordona un Club de initiativa comunitara pe o perioda de timp de minim 2 ani. In cadrul acestor cluburi, tinerii din comunitati, sub indrumarea liderilor formati, vor invata sa identifice problemele comunităţii lor, se gandesca si lucreaze impreuna, sa scrie si sa implementeaze proiecte comunitare strategice. Activitatile din cluburi vor combina distractia, invatarea si serviciul in folosul comunitatii pentru dezvoltarea personala si sociala a tinerilor.

„Acest curs s-a dovedit a fi o provocare, o invitatie la participare activa si implicare. Au fost deosebit de atractive si antrenante metodele folosite, reusind sa ne mobilizeze. Am imbinat invatatura, munca, distractia, toate avand ca scop final formarea noastra ca animatori, viitori formatori ai educatiei prin serviciu in folosul comunitatii”, a spus Crina Vilcu, institutor Scoala cu clasele I – VIII, Breasta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.