Sunt tineri isteti, dezinvolti si au incredere in ei

 

La inceputul saptamanii a avut loc ceremonia de inchidere a proiectului GROW, proiect realizat de catre Biroul zonal World Vision Ialomita in colaborare cu AIESEC si Scoala de Valori.

Proiectul GROW a inceput pe 2 iulie 2012 si s-a desfasurat pe parcursul a 6 saptamani in Urziceni. GROW este cel mai mare proiect international si non-formal de educatie pentru tineri, organizat de Scoala de Valori si AIESEC Romania. Proiectul se concentreaza pe dezvoltarea abilitatilor personale cu scopul de a creste valoarea personala si de insertie profesionala pe piata muncii a participantilor, dar si dezvoltarea de aptitudini si explorare a propriilor valori pentru cresterea responsabilitatii lor.

Ne bucuram ca obiectivele acestui proiect care au fost atinse  iar progresele adolescentilor sunt vizibile: acum au o viziune pozitiva si proactiva asupra vietii, sunt mult mai dezinvolti in exprimare si comportament, cunosc mai bine limba engleza si au mai multa incredere in ei.

Cei 58 de adolescenti prezenti la festivitatea de inchidere au primit diplome de absolvire si au sarbatorit impreuna cu trainerii internationali si reprezentantii Scolii de Valori si World Vision. 

 

“Sunt foarte entuziasmata de experienta traita. Intr-un fel, simt ca am evoluat, ca toate cursurile facute cu trainerii nostri si timpul petrecut in afara cursurilor, in care am discutat liber si prieteneste ma vor ajuta in viata, in atingerea scopurilor propuse. In plus, am legat prietenii cu trainerii si cu multi colegi de curs, ceea ce ma face mai bogata sufleteste.(Cristina, cursant Grow, 18 ani)

De asemenea, nu numai cursantii au avut ce invata de la traineri, dar si trainerii au invatat de la adolescenti, au impartasit situatii de viata, cultura, biodiversitate, in concluzie, au crescut (GROW) impreuna.

Mi-am dorit mult sa ajung in Romania si sa ma implic in acest proiect. La inceput, am crezut ca eu voi oferi informatie, iar elevii mei vor fi doar receptori. De fapt, lucrurile nu au fost deloc asa, simt ca am primit nu numai multe informatii de la ei, lucruri pe care nu le stiam si nici nu le banuiam, dar am trait multe impreuna si m-am schimbat in aceasta luna. Mi-am facut prieteni multi si sunt sigur ca vom pastra legatura si poate viata ne va mai aduce impreuna.” (Damian, Trainer GROW, Polonia)