Fost beneficiar World Vision in cursa olimpica de la Londra

Ea este dovada vie ca un copil nevoias ajutat la timp poate ajunge departe, iar destinul lui poate fi altul.

Gladys Nataly Landaverde, fost copil sponsorizat printr-un proiect World Vision a reprezentat El Salvador la Jocurile Olimpice de la Londra, la proba 1500 m. Ea a stabilit un nou record national la aceasta proba, obtinand un rezultat de 4min si 18.26 s!

Nataly a beneficiat de programele World Vision care vizeaza imbunatatirea starii de sanatate a copiilor si care incurajeaza invatamantul in comunitatile sarace. Fiind inclusa in proiectele World Vision ea a beneficiat si de activitati sportive si recreative.

In 2002 Nataly s-a bucurat de primul succes sportiv atunci cand World Vision a invitat o parte din copiii sponsorizati in Betania pentru a participa la o competitie sportiva in fata comisiei natioanale de atletism a Betaniei.

Rezultatele bune i-au permis sa participe la primul concurs national de sport in orasul Santa Ana, atunci cand avea doar 11 ani.  Nataly si alti 4 copii sponsorizati au primit o busa de la Fundatia Nationala de Atletism care i-a dat oportunitatea de locui si de a se antrena alaturi de atleti de renume intr-o baza sportiva adevarata.

Nataly spune ca in cursele grele se gandea mereu la sprijinul pe care l-a primit de-a lungul timpului. Un moment dificil a fost in Trinidad Tobago, la o competite sportiva: ”A fost foarte greu sa castig cursa pentru ca atletii au ajuns sa se impinga unul in altul pe pista. Dar m-am gandit la Dumnezeu, la familia mea si la toti cei care cred in mine. Ei se asteptau la un rezultat bun, iar eu nu puteam sa-i dezamagesc. M-am gandit atunci la sprijinul pe care World Vision mi l-a oferit de-a lungul timpului si cat de mult a contat el in cariera mea”.

Nataly a beneficiat de un program asemanator cu ”Vreau in clasa a noua” derulat si de World Vision Romania. Prin acest proiect tineri provenind din familii nevoiase sunt ajutati sa-si termine studiile si participa la cursuri, activitati si ateliere menite sa le dezvolte aptitudinile si sa-i pregateasca pentru viata. 

Avem si in Romania tineri beneficiari ai proiectele noastre cu care ne mandrim, de exemplu Elena Talposi, eleva din judetul Dolj care a obtinut anul trecut media 10 la Bacalaureat!

Daca doriti sa sustineti un elev prin proiectele World Vision, intrati aici si aflati toate detaliile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.