Ultimile saptamani de sarcina …

Mamica din mediul urban se pregateste pentru ultimile saptamani de sarcina … A facut o vizita medicului anestezist pentru a afla mai multe detalii despre anestezia pe care o va face la nastere, de asemenea a hotarat sa mearga si la un alt medic specialist pentru a afla si alte pareri despre sarcina sa. Acum este pe ultima suta de metri pentru pregatirea casei, pentru intampinarea micutei Daria …

Suntem deja trei,… O simtim aproape in fiecare moment. Impartim cu greu spatiul in casa. Incercam sa-l facem functional pentru trei suflete si asta nu e usor. Ne-am obisnuit cu toate nimicurile in jurul nostru si acum facem liste, inventariem si prioritizam tot timpul..E dificil dar e frumos. Simtim cum ii facem loc in viata noastra..

Ieri am fost la doctor. Am pus o gramada de intrebari, pe care pana acum nu le consideram importante, dar timpul trece si e momentul lor. Am discutat despre ecografia de 32 de saptamani, mi-am facut programare la un alt doctor, diferit de toti cei la care am fost pana acum. Cred ca e o idee buna sa ne mai vada si alti medici. In felul asta strangem mai multe pareri si o eventuala problema poate fi depistata mai usor.

Pentru ca Daria s-a intors asa cum banuiam de data trecuta, am grabit putin intalnirea cu anestezistul. E nevoie ca inainte de operatie sa ne intalnim cu el ca sa stabilim profilul meu si sa vedem exact ce tip de anestezie ni se potriveste. As vrea daca se poate sa optez pentru rahi-peridurala. Acesta imi va permite sa fiu treaza pe toata perioada operatie, sa o vad atunci cand apare din burtica si sa pastram cateterul pentru eventuale calmante ce mi se vor administra in urmatoarele ore. 

O problema pe care am discutat-o a fost si lipsa vaccinului BCC din spitalele din Romania. Nici spitalul la care am decis sa nasc nu-l detine la acesta ora si din cauza asta sunt din ce in ce mai stresata si mai furioasa pe sistemul nostru medical.

E un pas important in evolutia noastra si abia astept sa vedem ce ne mai spune!Nu au mai ramas multe analize de efectuat si nici prea multe saptamani de asteptare. Mai avem putin …

Un comentariu la „Ultimile saptamani de sarcina …”

  1. Draga mamica, nu uita sa te rogi zi si noapte pentru bebelusul ce urmeaza sa ia contact cu aceasta lume. Vazand ce se intampla in ultima vreme cu sistemul sanitar de la noi te apuca disperarea, dar nu te pierde incearca sa te asiguri de tot ceea ce depinde de tine, inclusiv vaccinurile esentiale pentru bebe. Oricum ceea ce e important sa stii ca Dumnezeu nu te lasa niciodata trebuie doar sa ii ceri – sa iti arate calea de urmat si sa fii inteleapta in deciziile pe care le ei.
    Doamne ajuta !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.