Voluntari de ”gradinita”

Cu ocazia Zilei copilului, 8 voluntari World Vision au facut o vizita neanuntata celor 34 de copii de la gradinita Geamana, comuna Stoilesti, Valcea.

Micutii i-au primit cu zambete, cu bucurie si interes, asteptand cu sufletul la gura sa afle ce surpriza le-a fost pregatita.

Voluntarii i-au implicat pe micuti in activitati de comunicare “Scaunele muzicale”, apoi o alta activitate care i-a indemnat sa vorbeasca despre colegii de langa ei in cadrul jocului “Imi place, deoarece…” .

A urmat apoi jocul « Prinde cubul » in cadrul caruia copiii au fost impartiti in 3 echipe, apoi s-au asezat in cerc, au recitat si au mimat «Eu am o casa mica ….asa si asa» , iar spre final, au primit planse pe care le-au colorat alaturi de voluntari, urmarind aici sa dezvolte exprimarea prin culoare.    

Activitatile de intercunoastere prin jocuri au fost menite sa contribuie la dezvoltarea persoanala a micutilor si la formarea de abilitati sociale si de comunicare.

 

La inchierea activitatilor, voluntarii au oferit daruri celor mici si au primit in schimb cantecele si poezii.

Atat voluntarii, cat si copiii de la Gradinita Geamana au fost incantati de aceasta experienta cu care nu s-au mai intalnit pana acum.