100 de noi apicultori în judetul Vaslui

Ieri am lansat la Vaslui proiectul „Mierea în lanţul valoric”. Proiectul face parte dintr-un program mai amplu al World Vison România, „Agricultură şi dezvoltare rurală” şi va fi implementat în perioada 2012-2014 pentru 100 de familii lipsite de resurse materiale din comunele vasluiene Dumești, Todirești și Rafaila.  

Ca beneficiari sunt vizați atât apicultori cu experiență cât și cei interesați să înceapă o afacere în apicultură. Printre beneficiile puse la dispoziția apicultorilor se numără: instruire în tehnologia creșterii albinelor, asistență tehnică, donații de material biologic, echipament apicol și, nu în ultimul rând, facilitarea accesului apicultorilor pe piața de desfacere.

Astfel, World Vision România îşi propune o mai bună interconectare a producătorilor agricoli cu procesatori, furnizori de materii prime, distribuitori, cumpărători direcţi, servicii suport, exportatori si consumatorii finali.

“Județul Vaslui este binecuvântat din punct de vedere al potențialului melifer. Acest potențial este enorm și, totodată, investiția necesară demarării unei mici afaceri în acest domeniu nu este foarte mare. În numai câțiva ani apicultura se poate transforma într-o sursa de venit semnificativă pentru familiile cu venituri reduse din mediul rural”, a declarat doamna Crenguța Bărbosu, manager al programelor pentru agricultură și dezvoltare rurală derulate de World Vision România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.