Bursierii ialomiteni au vizitat Delta Dunarii

In vacanta de vara beneficiarii proiectului „Vreau in clasa a noua” Ialomita, (47 adolescenti) au participat la Scoala de Vara organizata in Delta Dunarii.

Multi dintre ei au vazut pentru prima data aceasta zona mirifica a tarii noastre si au fost foarte incantati sa descopere cat de multe frumuseti ascunde Romania.

In prima elevii au vizitat cetatea Halmyris, cetate romana ce dateaza din secolul 2 DC. In a doua zi petrecuta in Delta, s-a organizat o plimbare cu barcile pe canalele Dunarii, incepand cu Uzlina si terminand cu bratul Sfantul Gheorghe. Tinerii bursieri au observat cu incantare fauna si flora specifica Deltei, au facut baie in Dunare, (supravegheati de insotitorii de grup) si au luat masa pe malul apei, in mijlocul naturii.

„Cel mai mult mi-a placut in Delta cand am fost cu barcile; a fost o experienta unica, e de tinut minte mult timp de acum inainte. M-am simtit foarte bine atunci cand am facut baie pentru ca imi place foarte mult sa inot si am aflat multe lucruri interesante referitor la fauna si flora Deltei Dunarii.” (Adi, 17 ani)

„Mie cel mai mult in aceasta tabara mi-a placut faptul ca mi-am facut prieteni noi, care m-au ajutat sa-mi recapat increderea in mine. Am invatat sa nu mai fac marea greseala de a judeca o carte dupa coperti si ca prietenia e mult mai mult decat sa stai in compania cuiva.” (Andreea, 17 ani)

„Mi-a placut foarte mult ca ne-am distrat, ca am avut parte de peisaje foarte frumoase si ca am fost cu totii ca o familie. Am invatat ca pe langa distractie o tabara este si educativa, cred ca e cel mai important lucru, iar acum cunostintele mele despre Delta sunt mult mai complexe. Acum pot zice ca pasarile pe care le vedeam numai in poze, aici in Delta le-am vazut pline de viata.” (Nicu, 17 ani)