2% din impozitul tau = acces la educatie pentru copiii nevoiasi din mediul rural

 Cu banii obtinuti in campania 2% vom inlesni accesul la educatie pentru 7000 de copiii din familii nevoiase, din mediul rural, raspanditi in toata tara. Noi ii cunoastem pe toti, sunt copiii minuntati, au drag de invatatura si planuri mari pentru viitor si ne gandim ca va face placere sa cunoasteti macar o parte din ei.

 Astazi va facem cunostinta cu Mihai  (15 ani) si Mihaela (14 ani), ei locuiesc in Targu Lapus, un orasel plin de farmec si traditie din sud-estul Maramuresului.  Desi sunt frati si au varste apropiate (amandoi sunt in clasa a 8-a), cei doi au firi si pasiuni diferite. Mihaela este vorbareata, isteata si spontana in timp ce fratele ei completeaza sirul calitatilor cu un strop de timiditate ce ascunde o inteligenta ascutita.

Putinul timp liber ce le mai ramane dupa scoala, teme si pregatirea pentru admiterea la liceu si-l impart intre activitati sportive precum fotbalul sau voleiul, momente petrecute alaturi de prieteni si Biserica.

„Participam la sesiunile de cateheza si activitatile organizate de Parintele de cand eram in clasa a V-a si o facem in continuare cu mult drag. Parintele este prietenos, ne invata multe lucruri bune si ne face sa ne simtim mai aproape de Dumnezeu”, povesteste Mihaela.

Alaturi de alti 20 de colegi, Mihai si Mihaela fac parte din grupa de cateheza infiintata in parohia Targu Lapus de Parintele Florin Stan in cadrul a doua proiecte similare – ’’Hristos Impartasit Copiilor’’ si ’’Alege Scoala!’’. Derulate in cadrul unui parteneriat intre Patriarhia Romana si World Vision Romania cele doua proiecte au acelasi scop – apropierea copiilor de Dumnezeu si de valorile crestine, oferirea unui nou model de viata intr-o vreme in care societatea pare sa isi fi pierdut busola.

„Venim la activitatile de la biserica de buna voie nu pentru ca ne trimite cineva. Parintele ne vrobeste despre Hristos, discutam diferite teme, vizionam filme iar vara mergem in tabara. De fiecare data cand participam ne simtim mai linistiti, mai atenti la ceea ce se intampla in jurul nostru. Noi stim de acum ca Dumnezeu este tot timpul langa noi, trebuie numai sa il cautam. Fericirea ti-o da Dumnezeu”, marturiseste la randul lui Mihai.

Daca doriti sa incurajati educatia din mediul rural sustinandu-i pe Mihai, Mihaela si alti 6998 de copii din proiectele noastre va rugam directionati cei 2% catre World Vision Romania. Descarcati formularele precompletate de aici si aflati mai multe detalii de aici.

3 comentarii la „2% din impozitul tau = acces la educatie pentru copiii nevoiasi din mediul rural”

  1. Am completat formularul ca şi anul trecut pentru world vision. Sunt probabil banii investiţi cel mai bine din bugetul meu micuţ de om al muncii.

  2. organizatiilor care protejeaza copiii, care sunt viitorul acestei tari, ar trebui sa li se dea 20%, nu atat de putin. Oricum, putinul meu il veti avea. Mult succes si luptati-va sa iesiti mai mult in presa, sa va stie lumea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.