A sosit autobuzul scolar pentru copiii din Rebricea!

Am finalizat cu succes campania de strangere de fonduri ”Eu cum ajung la scoala?” derulata în intervalul decembrie 2011 – mai 2012.

Cu ajutorul donațiilor, am reușit să achiziționam un autobuz cu capacitatea de 45 de călători pentru cei 150 de copii din comuna Rebricea, județul Vaslui, care, pentru a ajunge la școală, erau nevoiți să parcurgă 10 kilometri pe jos.

Autobuzul școlar a fost dăruit copiilor din Rebricea ieri, 5 septembrie. Bucuroși că nu vor mai fi nevoiți să meargă ore în șir pe jos pe drumul anevoios către școală, elevii din Rebricea au creat o scrisoare cu mulțumiri adresate tuturor celor care le-au venit în ajutor și au susținut campania.

La eveniment au fost de față o parte dintre copii și părinții acestora. Înainte de a porni într-o primă călătorie cu autobuzul, Bianca, unul dintre cei 150 de copii, a mulțumit donatorilor:

Acest autobuz a reprezentat pentru noi, mult timp, doar un vis. Acum, este un vis devenit realitate și, pentru acest lucru, le mulțumin din suflet tuturor celor care ne-au ajutat. Suntem foarte bucuroși că nu vom mai fi nevoiți să ne trezim la 6 dimineata în fiecare zi și să străbatem kilometri întregi pe jos, prin vânt, noroaie sau zăpadă. Acum, toate acestea sunt doar amintiri neplăcute.”

Campania de strângere de fonduri  s-a bucurat de sprijinul multor vedete autohtone (Andreea Raducan, Daniela Nane, Andreea Ibacka, Diana Dumitrescu, Roxana Ciuhulescu, Mădălina Drăghici, Cabral și Călin Goia)  care s-au alăturat cauzei celor 150 de copii și au încurajat donațiile în cadrul acțiunilor World Vision România sau pe paginile personale de pe site-urile de socializare.

Totodată, proiecte și acțiuni precum Minipoliticienii din Rebricea sau „Marșul celor 100 de copii” au contribuit la succesul campaniei „Eu cum ajung la școală?”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.