Accesul tinerilor cu dizabilitati pe piata muncii

Tinerii cu dizabilități sau vulnerabili social sunt la fel de bine pregătiți in anumite domenii, ca și ceilalți, iar statul susține angajarea lor prin scutiri de taxe și impozite la angajator.

In perioada 17 septembrie -16 octombrie desfasuram o campania de informare si sensibilizare a comunității cu privire la drepturile copiilor și tinerilor cu dizabilități fizice, psihice și sociale printr-o etapă care se concentrează asupra accesului tinerilor pe piața muncii.

 „O uşă deschisă spre angajare” este sloganul sub care World Vision România va vorbi comunităţii – inclusiv autorităților locale și mediului de afaceri – despre importanța acceptării și integrării pe piața muncii a tinerilor cu dizabilități sau vulnerabili social.

„Pentru acești tineri găsirea unui loc de muncă este mai dificilă. De aceea, dorim să sensibilizăm angajatorii cu privire la problemele tinerilor cu dizabilități sau vulnerabili social, care pot fi angajații ideali în locurile potrivite. De asemenea, vrem să-i încurajăm pe acești tineri să aibă încredere în ei și să persevereze în găsirea locului de muncă potrivit. Invităm și autoritățile la găsirea unor soluții pentru integrarea lor pe piața muncii și sperăm ca și comunitatea să se deschidă spre rezolvarea problemelor tinerilor cu dizabilități”, a declarat Beatrice Ciubotaru, managerul de proiect.

Acesta campanie este organizată în cadrul proiectului „Centru multifuncţional, o şansă pentru viitorul copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi fizice, psihice şi sociale din regiunea Nord-Vest, Sud-Est şi Sud-Vest Oltenia”, desfăşurat în perioada 2010 – 2013 şi finanţat de Uniunea Europeană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.