Activitati cu voluntarii World Vision

DSC03782

In luna septembrie 16 voluntari din Ialomita au participat la un curs de scriere de proiecte. Scopul acestui curs a fost invatarea tinerilor sa elaboreze o propunere de proiect dar si cum pot formula obiective SMART, sa descrie activitatile proiectului si sa realizeze graficul activitatilor si bugetul proiectului.

Tinerii au fost entuziasmati de la inceput si au lucrat cu usurinta in grupuri. La finalul cursului, fiecare grup a avut cate o schita de proiect care a continut titlu, scop, obiective, activitati, graficul Gantt si buget. Participantii s-au dovedit implicati si creativi, si au venit cu idei de noi proiecte: tabere de reabilitare pentru consumatorii de droguri, concursuri locale pentru identificarea tinerilor cu talent artistic.

„Cel mai mult, la acest curs, mi-a placut ca toata lumea a fost foarte comunicativa si ca am avut ceva de invatat, faptul ca am putut cunoaste persoane noi si ca am avut ocazia de a invata sa facem un proiect.” (Malina, 12 ani) 

„Eu doresc sa le multumesc organizatorilor, deoarece a fost foarte frumos la acest curs si daca as mai avea ocazia as mai participa cu drag si la altele. Pot spune ca voi incerca sa fac acest curs de scriere de proiecte si in comunitatea mea, unde sunt voluntara.” (Zoica, 16 ani)

14 dintre voluntari au participat apoi la schimbul de experienta de la Bucuresti cand au vizitat Scoala de Valori (asociatie centrata pe educatie nonformala) si Young Initiative (asociatie centrata pe dezvoltarea personala si profesionala a tinerilor), cu care au impartasit ce inseamna sa fii voluntar.