Ajutam elevii sa puna in practica ce invata la scoala!

Pentru ca noul an scolar se apropie cu pasi repezi, am dat startul proiectelor de educatie dedicate copiilor din programele noastre! Astfel, la sfarsitul lunii august, am lansat ,,Elevul E.D.I. – Educatie Antreprenoriala, Dezvoltare de servicii de consiliere, suport si orientare, Integrare profesionala”.

Conferinta EDI lansata la ValceaProiectul ,,Elevul E.D.I.” a fost gandit pentru a raspunde nevoii copiilor de a se implica in activitati care sa le permita sa puna in practica teoria pe care o invata la scoala. Astfel, actiunile pe care le-am planuit  ii vor ajuta pe elevi sa se dezvolte personal si profesional, pregatindu-i pentru etapele cele mai importante din viata lor, in special cea de tranzitie de la viata de elev la lucrul pe piata muncii. Ei vor beneficia de consiliere, suport si orientare profesionala, precum si de ore de practica, in cadrul unor firme de exercitiu create special.

Alaturi de noi ii avem ca parteneri pe Liceul Tehnologic ,,Dimitrie Filisanu” din Filiasi, Liceul Tehnologic din Vitomiresti si Colegiul National de Informatica ,,Matei Basarab” din Ramnicu Valcea.

Concret, proiectul se desfasoara timp de 18 luni, pana in noiembrie 2015, si prin intermediul lui ne propunem:

  • Sa ajutam 550 de elevi sa-si contureze planurile profesionale pentru viitor
  • Sa dezvoltam un sistem inovativ de servicii de consiliere si orientare profesionala
  • Sa pregatim Ghidul Carierei
  • Sa lansam studiul ,,Impactul psiho-social al procesului de tranzitie de la scoala la piata muncii asupra elevilor”
  • Sa infiintam 3 centre regionale de consiliere
  •  Sa organizam intalniri cu antreprenori si persoane de cariera
  •  Sa simulam 7 firme de exercitiu functionale si sa implicam 180 de elevi in activitatile desfasurate in cadrul acestora.

Abia asteptam sa incepem activitatile si promitem sa va tinem la curent cu progresul elevilor nostri :).  Intre timp, va invitam sa cititi mai multe despre programul Donator de Viitor si sa ajutam astfel impreuna copiii sa isi indeplineasca visurile, valorificandu-le potentialul!