Am dat start cursurilor de instruire in domeniul agricol

Eveniment cursuri de instruire agricola 1

La inceputul saptamanii filiala din Iasi a fundatia World Vision Romania a organizat evenimentul de deschidere a cursurilor de instruire in domeniul agricol.

Cursurile se deruleaza in perioada mai-iunie 2013 iar cei 100 de beneficiari vor fi instruiti in domeniul agricol, specializarile crescatori de animale si legumicultura. In urma absolvirii acestia vor primi o diplomă de calificare profesionala, recunoscuta la nivel national si international.

Cursurile se desfasoara in cadrul proiectului Sa luptam impotriva saraciei prin dezvoltare economica, derulat in perioada 1 octombrie 2012 – 30 septembrie 2017 in judetul Vaslui, comunele Osesti, Vulturesti si Negresti.

Fundatia World Vision Romania acopera costurile acestor cursuri, valoarea totala fiind de 7000 de dolari. Cursurile sunt derulate in parteneriat cu Camera Agricola a Judetului Vaslui.

“Ne bucuram ca acest proiect se dezvolta si in comunitatea noastra si ne dorim ca, prin intermediul sau, birocratia impusa de Uniunea Europeana pentru atragerea fondurilor pentru agricultura sa nu ii mai descurajeze pe micii fermieri astfel incat acestia sa atraga bani europeni, sa isi dezvolte gospodariile si sa fie incurajati sa intre in forme asociative.”, a declarat domnul Anton Adrian, Primarul Comunei Vultureşti din județul Negreşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.