Cum se naste o generatie de tineri implicati in propriul viitor

DSC_0469

Părerea copiilor este atât de importantă pentru noi încât în ultimii 5 ani toate programele noastre de la nivelul comunităților au fost elaborate consultând copii. Credem că acest efort de consultare trebuie să devină vizibil la nivel național.  Pentru a implica copiii în proiectarea acțiunilor care le sunt destinate am format Consiliul Consultativ al Copiilor.

În toamna lui 2012, în urma unui proces democratic de selecție a copiilor de către copii, s-a format un nucleu cu reprezentanți din toate zonele unde lucrează fundația. Cei 10 membrii au fost desemnați să-i reprezinte pe cei peste 40.000 de copii din 394 de comunități rurale în care se derulează proiectele World Vision România.

Ei ne transmit care sunt principalele probleme cu care se confruntă astfel încât să ne asigurăm că ele sunt prioritizate pe agenda organizației. Considerăm că cea mai importantă contribuție o reprezintă soluțiile de rezolvare a problemelor pe care ei le propun, copiii sunt adevărați parteneri de discuție, cu o viziune foarte profundă asupra realității în care trăiesc.

Deși consiliul are doar un an de existență, membrii săi își doresc să își asume cât mai curând rolul de parteneri activi în discuții atât în interiorul organizației, cât mai ales în relație cu factorii de decizie de la nivel național. Ne dorim ca ei să fie prezenți la întâlnirile cu decidenții politici pentru a dezbate cu aceștia deciziile care le afectează viața.

Voua cum vi se pare ideea de a consulta copiii pentru care derulam proiecte?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.