Amintiri din vacanta: tabere si excursii memorabile, alaturi de copiii nostri

Cu gandul inca la vacanta care tocmai s-a incheiat, rememoram cu drag amintirile pe care le-am adunat alaturi de copiii din programele noastre in tabere si excursii de neuitat!

In prima aventura am pornit impreuna cu proaspetii absolventi ai clasei a VIII-a la Busteni, unde am petrecut cateva zile de poveste. Excursii montate, concursuri, escalada, tiroliana, ateliere de pictura pe obiecte traditionale…toate aceste activitati au alcatuit tabloul unei tabere de neuitat.

1

,,M-am distrat pe cinste! N-am mai plecat pana acum din satul meu, iar tabara aceasta a fost ca un vis. Aveam nevoie de putina relaxare dupa examenul de la sfarsitul clasei a VIII-a”, ne-a spus cu entuziasm Andrei.

Ce-a de-a doua experienta frumoasa din aceasta vacanta am trait-o alaturi de elevii absolventi ai clasei a XII-a. Cu nerabdare si curiozitate, am plecat la drumetie spre Varful Omu. Acolo am participat la ateliere si proiecte unde am invatat sa lucram in echipa, ne-am bucurat de seri tematice cu muzica si de concursuri montane.

2

 

Mai apoi, pentru alte cateva zile, ne-am mutat impreuna cu micii membri ai Cosiliului Elevilor din scolille de la sate in Bran-Moeciu. Am vizitat Castelul Bran, pestera Valea Cetatii, Cetatea Rasnov, ne-am distrat la bowling, am inotat in piscina. Cu cel mai mare drag ne amintim de ziua in care am escaladat peretele de stanca, de unde am coborat in rapel si cu tiroliana, sub supravegherea Clubului Montan Local. Asta da aventura!

3

Ultima tabara a fost ceva mai linistita, dar plina si ea de momente frumoase si lucruri noi invatate. Ne-am adunat la Sfanta Manastire Arnota, alaturi de copii, preoti si profesori din Ramnicu Valcea. Timp de 5 zile, am participat la activitati interesante si inedite, dedicate anului comemorativ euharistic al Sfintilor Martiri Brancoveni. In suflet ne-au ramas ca amintiri frumoase atelierele de picture, origami, olarit, comunicare prin fotografie, activitatile de cateheza sau voluntariat si serile de poezie crestina si rugaciune.

6

Toate aceste activitati s-au desfasurat sub coordonarea Biroului Zonal World Vision Valcea si au transformat perioada de vacanta intr-una minunata, cu multe bucurii pentru elevii de la sate. In continuare, ei au nevoie de sprijinul nostru pentru a se putea dezvolta si pentru a-si valorifica potentialul in cadrul unor activitati extrascolare precum acestea.  Devino si tu Donator de Viitor si sprijina educatia copiilor din comunitatile defavorizate!