Apel de rugaciune pentru pace in Mali

Timp de doua decenii, Mali s-a bucurat de un regim democratic. In martie 2012  insurgenta rebelilor a condus la o lovitura de stat lansand fosta colonie franceza cu un guvern slabit.

Organizatiile umanitare estimeaza ca 5 milioane de cetateni ai statului Mali -aproximativ o treime din populatie- sunt afectati de conflicte si lipsa alimentelor. Rebelii militanti controleaza zona de nord a tarii inca din aprilie 2012 aplicand pedepse dure celor care se impotrivesc regulilor impuse de ei si punand piedici organizatiilor care distribuie ajutoare.

Aproximativ 400 000 de persoane au fost stramutate iar organizatiile umanitare prezente in zona sustin ca numarul lor ar putea ajunge la 700 000 daca se inrautatesc conditiile. Luptele sunt pe cale sa inzbucneasca, Franta si alte tari africane au trimis deja trupe pentru a restaura pacea si guvernarea democratica in Mali.

 

Copiii sunt cei mai vulnerabili, ei risca sa fie vatamati sau recrutati in echipele rebelilor. World Vision a inceput sa lucreze aici in 1975 preocupandu-se in mod special de familiile si copiii vulnerabili.

Sa ne rugam cu totii pentru pace in Mali.

Sa ne rugam sa-i pazeasca pe copii de orice pericol.

Sa ne rugam pentru organizatiile care actioneaza in aceasta zona, sa gaseasca cele mai bune metode pentru a ajunge cu provizii si alimente la familiie in nevoie.

Sa ne rugam ca inimile rebelilor sa se intoarca impotriva violentei.

Sa ne indreptam toate rugaciunile si gandurile bune catre copiii si familiile afectate din Mali.