Voluntariatul nu e o poveste, voluntariatul e de povestit

Ne-am premiat saptamana trecuta cei mai activi voluntari implicati in proiectele World Vision din Craiova!

In cursul anului 2012, acestia ne-au ajutat mult, atat la organizarea mai multor evenimente cat si la activitatile cu copiii si tinerii beneficiari ai proiectelor World Vision. Au luat parte la flash mob-ul 2% si au marcat Ziua Europeana de Lupta Impotriva Traficului de Persoane, prin participarea la miscarea internationala “Ia-ti 4 minute si incepe lupta  impotriva traficului de persoane.

Sprijinul voluntarilor a fost simtit si in desfasurarea actiunilor de strangere de fonduri, atunci cand au dat o mana de ajutor angajatilor World Vision prezenti cu produse realizate de beneficiarii organizatiei la trei Editii ale targului Hand-Made Bizarre Bazaar.

”Sprijinul lor este un real ajutor pentru desfasurarea activitatilor noastre, iar energia, creativitatea, initiativele lor aduc un plus muncii noastre in organizatie”, a spus Ana Maria Motateanu, coordonator voluntari World Vision Romania – Birou Zonal Dolj.  

Le multumim din suflet pentru ca ne sunt alaturi! Ne mandrim tare mult ei, voluntari isteti, entuziasti si buni la suflet:

Mihnea-Alexandru Gaman –  elev in clasa a XII-a la Colegiului National “Fratii Buzesti” din Craiova, editorul-sef al revistei CNFratii Buzesti, dar si prim-vice-presedintele Consiliului Scolar al Elevilor.

“Pentru mine, World Vision a fost un prilej de a participa activ la viata comunitatii din care fac parte si de a cunoaste, intr-adevaratul sens al cuvantului, greutatile pe care le au de indurat tineri de varsta noastra, dar care provin din medii defavorizate”, spune Mihnea.

 

 

 

 

Dobrica Elena-Codruta – eleva in clasa a XI-a la Colegiul National “Fratii Buzesti,  din clasa a noua  voluntar activ World Vision. Pe langa voluntariat, majoritatea timpului sau liber este ocupat de activitati extrascolare, precum olimpiade, concursuri, cursuri de desen.

“World Vision a avut un impact pozitiv asupra mea ca persoana, intrucat m-a facut sa ma gandesc mai mult la persoanele pe care sta in puterea noastra sa le ajutam (si totusi pentru care nu facem nimic) si la faptul ca o schimbare in acest sens trebuie sa inceapa de undeva, iar organizatia World Vision a demonstrat acest lucru”, spune Elena. 

 

Crina Cretu –  eleva la Colegiului National „Fratii Buzesti” clasa a XII-a .A participat in fiecare an la Olimpiada Nationala de Limba Latina care „s-a soldat” cu o mentiune si un premiu special. A participat la diferite concursuri nationale, dintre care, cel care a fascinat-o cel mai mult a fost un concurs privind cultura Frantei si a tarilor Francofone la care a obtinut premiul 3 pe tara.

“M-am alaturat echipei World Vision in clasa a 11-a, de buna voie si nesilita de nimeni, in urma recrutarilor facute in scoala noastra. Am inceput prin a face traduceri si atunci cand mi-a permis timpul am participat la activitatile ce implicau copiii cu dizabilitati sau strangerea celor 2% din impozitul pe salariu pentru dezvoltarea invatamantului din mediul rural”, spune Crina.

 

Galeanu Andreea – eleva in clasa a XII-a la C. N. „Fratii Buzesti”, ii place foarte mult sa calatoresca, sa intalneasca persoane noi,  sa citesca romane politiste, sa se implice in proiecte de voluntariat.

“Am ales sa fac voluntariat la Wold Vision pentru ca am sansa sa ii ajut pe copiii cu o situatie mai dificila si pentru ca atunci cand descopar o noua poveste dintr-o scrisoare tradusa sunt fericita sa stiu ca si contributia mea conteaza.” spune Andreea

 

 

Amarasteanu Andrada Mihaela – studenta la Facultatea de Educatie Fizica si Sport, Universitatea din Craiova, sectia kinetoterapie, anul II, master. In prezent, se pregateste sa plece cu o bursa de studii in Turcia si recunoaste ca are mari emotii.

”Reactia copiilor cand te vad si iubirea pe care ti-o daruiesc neconditionat este cea mai mare satisfactie pe care o poti avea. De aceea sfatuiesc pe oricine poate si are macar putin timp liber sa faca voluntariat… chiar daca nu sunt recompesne materiale cele sufletesti sunt mai mult decat suficente. Va garantez ca nu veti regreta!”, spune Andrada.

Pe aceasta cale dorim sa le multumim voluntarilor World Vison din toata tara! Munca lor este nepretuita pentru noi si beneficiarii proiectelor noastre.

Daca vreti si voi sa deveniti voluntari World Vision, ne puteti trimite un email cu un CV si o scrisoare de intentie la anda_eftinca@wvi.org.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.