Astazi am fost la mars impreuna cu 100 de copii, alaturi de Daniela Nane, Andreea Raducan si Diana Dumitrescu!

Va povesteam aici ca vom organiza un mars pentru a atrage atentia asupra problemei copiilor din Rebricea, care merg zi de zi la scoala pe jos, cate 10 km. Pentru a aduna bani de un microbuz scolar, astazi am iesit in strada impreuna cu aproape 100 de copii, vedete si jurnalisti pentru a ne striga ”of-ul”.

Ne-am adunat la punctul de plecare, in parcul Cismigiu, impreuna cu Andreea Raducan, campioana mondiala si olimpica la gimnastrica si  Diana Dumitrescu, indragita actrita,  jurnalistii si micii militanti pentru drepturile copiilor: 100 de elevi (intre 7-14 ani) beneficiari ai proiectelor noastre sau ale scolilor partenere. Pana sa pornim la drum catre parcul Herastrau, elevii s-au pozat cu vedetele, au luat autografe, au sta de vorba cu ele si chiar au dat interviuri pentru presa.

Le multumim din suflet celor doua personalitati pentru curajul de a se aventura in traseul nostru de 11 km si pentru dorinta de a sustine cauza noastra. A fost o onoare sa o avem alaturi de noi pe Andreea Raducan, un exemplu de perseverenta si succes ce-i inspira si pe micutii din Vaslui sa-si urmeze visul. Ii multumim mult si Diana Dumitrescu care ne-a aratat ca este trup si suflet alaturi de copiii din Vaslui. Ea este modelul multor fetite din Vaslui, care in interviurile despre care va vorbeam aici ne-au povestit ca vor sa devina actrite, la fel ca Diana.

Mandri ca se pot implica in actiuni cariabile si dornici sa-si ajute prietenii din Vaslui, copiii s-au inarmat cu pancarte si tricouri World Vision si in formatie completa am pornit cu totii la drum.

Dupa cum ne doream si era de asteptat, lumea intorcea capul dupa noi, pe strada, ne intreba despre campanie, despre copii, despre problemele din Vaslui si cel mai important, doreau sa afle cum pot sa ajute!

Numerul de SMS 879 la care se pot face donatii de cate 2 Euro (oferit gratuit de Vodafone, Orange si Cosmote, nu se percepe TVA) au stat la loc de cinste pe pancartele copiilor. Fiecare SMS din partea voastra aduce mai aproape microbuzul scolar de comuna vasluiana.

Am parcurs drumul pana in parcul Herastrau in aproape 2 ore, mai repede decat ne-am fi asteptat! Iar la destinatia finala..surpriza! Daniela Nane ne astepta in parc, la corturile World Vison gata de joaca cu copiii si de impartit pliante ”curiosilor”. Daniela sustine proiectele World Vision de mult timp si este alaturi de noi si in campania ”Eu cum ajung la scoala?” . Suntem tare mandri ca o avem alaturi de noi.

Le multumim mult si voluntarilor World Vision care sunt alaturi de noi de cate ori au posibilitatea.

Pe tot parcursul drumului spre Herastrau, elevii au tinut sa transmita mesajul copiilor din Rebricea ”Vrem la scoala!”. Si noi ne dorim ca ei sa poata merge la scoala, si cu siguranta si voi. Haideti sa-i ajutam! Sustineti si educatia copiilor din Vaslui!

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.