Ateliere creative pentru copiii din Vaslui

 

Intre 16 iulie – 3 august, peste 300 de copii din comuna Rebricea (jud. Vaslui) participa la atelierele creative organizate de World Vision Romania si Art for All Olanda. Cei 300 de copii sunt beneficiari ai Programului de dezvoltare comunitara „Un viitor mai bun pentru copiii nostri” derulat de World Vision Romania in comunele Rebricea, Osesti si Vulturesti si in zona orasului Negresti – Vaslui.

Proiectul Art for all (Arta pentru toti)  s-a nascut in 2002 cand un grup de artisti olandezi au venit in Romania pentru a implini un vis – acela de a oferi o bucurie copiilor aflati in situatii vulnerabile. Anul acesta, cinci voluntari Art for all – Suzanne, Marieke, Ian, Peter si Martine –  vor petrece 3 saptamani alaturi de copiii din Romania.

„Am ales sa vin in Romania pentru ca sentimentul pe care il ai atunci cand faci un copil sa zambasca este unul care nu se compara cu nimic altceva. Este un sentiment extraordinar” – Ian, graphic designer in viata de zi cu zi.

In prima saptamana (16 – 20 iulie) 150 de copii din satele Draxeni si Tufesti au confectionat haine, coifuri si palarii, steaguri si bijuterii din hartie, cauciuc sau material textil si le-au impodobit pe toate cu desene, flori etc.

Activitatile s-au incheiat vineri cu parada care a traversat cele doua sate – momentul in care toti copiii care au participat la activitati au putut sa poarte si sa se mandreasca obiectele minunate pe care le-au creat.

In urmatoarele doua saptamani, voluntarii Art for All vor lucra cu alti 150 de copii din comuna Rebricea.