„Atelierul de mestesuguri” si la Cluj

Miercuri, 20 iunie 2012, ora 10:00, va asteptam cu drag la Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj (Sala Mestesugurilor Populare) pentru lansarea proiectului Atelierul de mestesuguri, program integrat de calificare, dezvoltare a competentelor antreprenoriale, suport si consiliere a resurselor umane pentru dezvoltarea mestesugurilor traditionale din mediul rural din regiunea Nord-Vest.

Proiectul este cofinantat din fonduri structurale europene si se adreseaza persoanelor din mediul rural, locuitori ai regiunii Nord Vest, care doresc sa invete un mestesug sau sa-si dezvolte competentele antreprenoriale in domeniu. Perioada de desfasurare a proiectului este aprilie 2012 – martie 2014, iar implementarea va fi realizata prin biroul World Vision Cluj cu sprijinul partenerilor Ascendo S.R.L. Valcea si Asociatia pentru sprijinirea Dezvoltarii Rurale ASDR Dezmir .

In prima instanta proiectul urmareste sa puna la dispozitia comunitatilor din mediul rural o alternativa de formare si dezvoltare profesionala prin care sa reduca dependenta de agricultura de subzistenta si sa creasca sansele de diversificare a veniturilor. Numarul minim de beneficiari vizat este de 260 de persoane care pot participa la cursurile de tesatorie si artizanat textil si/sau la cele de antreprenoriat pentru mestesugari.

Faza a doua a proiectului consta in crearea infrastructurii necesare dezvoltarii unor mici afaceri mestesugaresti, respectiv un centru de servicii suport in Cluj, un atelier pilot de mestesuguri in Dezmir Cluj, o retea de cooperare cu pensiunile rurale din zona, trei asociatii profesionale locale si o platforma e-business care va facilita vanzarea online a produselor.