Concursul de gastronomie: „Sandwich-ul supriza”

Cu toate ca finalul anului scolar se apropie cu pasi repezi si mai este atat de putin pana la mult asteptata vacanta de vara, spiritul competitiv ramane viu in comunitatile partenere World Vision: 22 de copii – din 11 scoli partenere au participat, vineri,  la cea de-a III editie a concursului de gastronomie „Sandwich-ul surpriza!” organizat de catre Scoala cu clasele I – VIII, Cotofenii din Dos cu sprijinul World Vision Craiova.

Concursul s-a desfasurat pe echipe formate din cate 2 elevi ai claselor I-VIII de la fiecare scoala participanta. Participantii au prezentat intr-un power point efectele benefice asupra sanatatii a unor fructe si legume prin vitaminele si mineralele pe care le contin. Apoi si-au dovedit calitatile de bucatari in cadrul probei practice in care au realizat un aperitiv cu aspect de ratusca si telefon mobil.

Ingenioasele preparate au putut fi admirate si gustate la finalul concursului iar premiul cel mare a fost castigat de catre Scoala Mihaita: „Imi doresc sa devin urmatorul Master Chef al Romaniei”, a spus Cosmina, una dintre cele 2 castigatoare ale concursului. World Vision a sprijinit concursul prin cumpararea unei parti a materiei prime necesara desfasurarii concursului precum si cu diferite premii: ghiozdane echipate, agende, pixuri.

“Prin acest concurs ne dorim sa aducem un plus procesului instructiv-educativ prin punerea in practica a cunostintelor dobandite la disciplina Educatie tehnologica, sa contribuim la dezvoltarea interesului elevilor pentru o nutritie sanatoasa, precum si la dezvoltarea imaginatiei si a spiritului de echipa”, a spus Doamna Sîrbu Maria – director Scoala Cotofenii din Dos.

Prin astfel de initiative, World Vision doreste sa incurajeze copiii sa participe la cat mai multe activitati extracurriculare prin care sa isi dezvolte abilitatile de munca in echipa si relationare, spiritul competitiv, dorinta de a invata si de a avea rezultate cat mai bune la scoala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.