Aur la Campionatul National de Oina

_MG_4881

In luna iunie 2013 a avut loc prima editie a Campionatului National de Oina pentru fete, pe categorii de varsta, respectiv junioare I, II si III. Echipa de fete CS „Hoina” Craiova, formata din 17 fete dintre care 10 din comunitatea partenera World Vision Cernatesti, a iesit invingatoare, reusind sa castige in fata mai multor echipe puternice din localitati cu traditie in oina (Gheraesti – Neamt; Tisa Sighet – Maramures; Prundeni – Valcea).

„Suntem foarte multumiti de obtinerea medaliilor de aur (junioare II) si de bronz (junioare III) la Campionatul National de Oina pentru Fete, prima competitie oficiala pentru fete din istoria sportului nostru national. Dar, mai mult ne bucura influenta pe care o asemenea experienta o are asupra dezvoltarii ulterioare a acestor tinere. Inca de la infiintarea echipei de baieti la Cernatesti, fetele si-au dorit sa joace si ele oina, dovedind ca, prin munca si seriozitate, pot reusi rezultate deosebite.

Participarea la aceasta competitie a fost posibila cu ajutorul unui vechi si statornic prieten, prilej pentru a spune inca o data: Multumim, World Vision Romania!”, povesteste Cosmin Draghici, invatator Scoala Gimnaziala Cernatesti, cel care a infiintat si coordoneaza cu pasiune echipa CS „Hoina”.

World Vison Romania – Birou Zonal Dolj este mereu alaturi de Clubul Sportiv „Hoina„, in sprijinirea proiectelor pe care membrii acestuia le pun in aplicare: concursuri intercomunitare de voluntariat, spectacole de teatru, competitii de oina etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.