Boala sufletului – cauza a imbolnavirii trupesti

1

Duminica, 28 iulie, 60 de copii din satul Parpania (zona rurala si urbana orasului Negresti) au avut ocazia sa participe la o conferinta interesanta si educativa, Boala sufletului – cauza a imbolnavirii trupesti, organizata la Centrul Cuvioasa Parascheva, satul Parpanita, jud. Vaslui.

Pe parcursul dezbaterii, copiii curiosi si captivati de subiect le-au adresat preotilor toate intrebarile care ii framantau. Iata ce au dorit copiii sa afle (sunt doar cateva exemple) : Care este sensul bolii? Daca nu ar exista macar un preot la fiecare oras, tara sau sat, ce s-ar fi intamplat? Cum este sa nu ai un suflet bun? De ce fiecare om are o parte buna si una rea? Putem considera suferinta in dragoste, o boala sufleteasca?

Conferinta face parte din seria dezbaterilor “Cauta si vei afla!”. Proiectul are ca scop principal dezvoltarea spirituala a copiilor si imbunatatirea starii de sanatate; sprijinirea activitatilor educationale, extra-curriculare si de petrecere a timpului liber propuse si organizate de catre liderii si membrii comunitatilor.

Pana in acest moment, in luna iulie, au mai fost organizate alte doua conferinte, Tinerii – fericire prin pacat si Prietenul adevarat si selectarea prietenului. Urmatoarea conferinta va avea loc pe data de 4 august 2013, si va avea tema: Curatenia sufletului si a trupului.

Conferinta din 28 iulie a fost organizata de Preot Paroh Mihai Paraschiv, si a reunit participarea Preotului Masterand Duca Daniel de la Parohia Cuza Voda din Iasi, a doamnei Cristina Gavril, medic generalist din Iasi si a doamnei Larisa Timofte, medic generalist din Negresti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.