O rezervatie naturala spectaculoasa, dar aproape anonima

poze iara buru steelcase472poze iara buru steelcase559

Un grup de elevi voluntari din comuna Iara, coordonati de colegii nostri din biroul zonal Cluj si impreuna cu angajatii companiei Steelcase, au amenajat un loc de popas la intrarea in Cheile Borzesti, o rezervatie naturala spectaculoasa, dar aproape anonima, din judetul Cluj. Au fost amplasate la intrarea in defileu o masa si doua bancute din lemn, dar si un panou informativ care ofera turistilor informatii necesare pentru a putea explora zona.

poze iara buru steelcase316

poze iara buru steelcase254

Voluntarii au fost coordonati si ajutati de noi si de angajatii filialei din Cluj-Napoca a companiei Steelcase. Copiii spera sa-i incurajeze prin actiunea lor pe iubitorii de plimbari si drumetii prin natura sa viziteze acest loc, atat de apreciat, dar prea putin cunoscut de catre publicul larg. Cheile Borzesti se gasesc la doar 5 kilometri sud-vest de Cheile Turzii si sunt sapate de apele Vaii Borzesti (Valea Berchis) in aceleasi formatiuni calcaroase jurasice, ca si Cheile Turului si Cheile Turzii. Defileul este spectaculos, salbatic, intrerupt de mai multe cascade si greu accesibil turistilor.

Grupul de Voluntari Iara face parte din Reteaua Grupurilor de Voluntari din Mediul Rural, proiect al Fundatiei World Vision premiat cu Marele Premiu la Gala Nationala  a Voluntariatului 2011, categoria Activism civic. 

Activitatea de sambata nu ar fi fost posibila fara sprijinul financiar al prietenilor nostri de la  Steelcase, ai carei angajati din Cluj au participat activ la amenajarea locului. Multumim Steelcase pentru implicare si sprijinul pe care ni l-ati acordat in aceasta initiativa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.