BRD sustine alaturi de noi proiectele de apicultura

poza CT actiune BRD1

Impreuna cu Asociaţia “Apis Tomitana Dacica Constanţa” si in parteneriat cu BRD – Groupe Société Générale, am organizat sambata,  6 aprilie la Constanta un eveniment festiv de finalizare a proiectului social “Apicultura – o sansa pentru fiecare, educare pentru munca, orientare profesionala si integrare ocupationala”, derulat in judeţul Constanta in perioada septembrie 2012 – aprilie 2013.      

Proiectul are o valoare totala de 95.825 lei si a fost derulat de Asociatia “Apis Tomitana Dacica Constanta”. Beneficiarii proiectului sunt 28 de tineri recomandati si monitorizati pe intreaga perioada a proiectului de catre World Vision Romania.

BRD si angajatii sai au acoperit 52.065 lei din costurile proiectului bani care au fost adunati prin programul de donatii salariale al bancii ”Schimbă un destin. Dă valoare unei vieţi”.

Tinerii beneficiari provin din grupuri vulnerabile din satele judetului Constanta, iar timp de 6 luni ei au urmat un curs de calificare în meseria de apicultor.

“Am descoperit ca albinele sunt vietati capabile sa prospere dupa propriile reguli si folosindu-se de propriile resurse.[..] Consider ca orice persoana care are sansa de a fi in preajma albinelor, invata ca succesul are la baza disciplina si o foarte buna organizare”, a declarat Andreea, beneficiar al proiectului in varsta de 24 de ani.

“Apicultura – o sansă pentru fiecare”, este unul din cele 14 proiecte finantate in cadrul programului de donatii salariale al angajatilor BRD, care doneaza luna de luna din salariul lor pentru educatia copiilor si insertia profesionala a tinerilor in dificultate. Speram ca acest curs sa fie un inceput de drum pentru tinerii care l-au absolvit. Le dorim sa ajunga antreprenori de succes si oameni independenti care isi sustin si isi intretin familiile prin propriile forte , a declarat Gigi Caratas, Directorul Executiv al Grupului BRD Constanta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.