”Bunastarea copilului din mediul rural”

Astazi am lansat studiul „Bunăstarea Copilului din Mediul Rural, 2012”, alaturi de jurnalisti, reprezentanti ai  mediului academic, ONG-uri si autoritati centrale, eveniment organizat la Palatul Parlamentului.

Studiul a fost realizat de World Vision România, în perioada august -septembrie 2011, în 1460 de gospodării din 8 judeţe şi este reprezentativ la nivel naţional pentru familiile cu copii din mediul rural. 

Concluziile acestui studiu reprezintă baza de discuţii pentru o serie de dezbateri ulterioare cu privire la politicile publice care afectează bunăstarea copiilor în general şi a copiilor care locuiesc în mediul rural, în mod special.

Sunt prezentate informaţii cu privire la accesului copiilor la servicii de sănătate, educaţie, protecţie.  Studiul relevă că în România aproximativ 2/3 dintre copiii de la sat care se îmbolnăvesc sunt trataţi doar acasă, fără a se prezenta la un medic, unul din 10 copii a mers uneori la culcare flămând.  Aproape un sfert (23%) dintre copii petrec 90 de minute sau mai mult pe drumul spre şcoală, iar abandonul şcolar este generat, pe lânga sărăcie, de lipsa de performanţă şcolară a copiilor.  Peste  85% dintre tinerii care au absolvit 8 clase şi nu continuă studiile nu îşi găsesc un loc de muncă în afara gospodăriei, perpetuând cercul sărăciei.

World Vision Romania şi-a propus că prin acest demers să pună la dispoziţia profesioniştilor o analiză complexă a situaţiei copiilor din mediul rural şi îşi doreşte să lanseze cu aceasta ocazie o serie de dezbateri publice tematice pentru ameliorarea decalajului între oportunităţile de dezvoltare a copiilor din mediul rural şi cei din mediul urban şi pentru a găsi soluţii de îmbunătăţire a politicilor publice pentru copii.

Raportul poate fi găsit online în secţiunea www.worldvision.ro/presa-studii-si-rapoarte.php cu titlul “Bunastarea copilului din rural, 2012”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.