Bursierii din „Vreau in clasa a noua” au invatat despre Drepturile Copiilor

IMG_1096

In luna ianuarie bursierii din cadrul proiectului ‘’Vreau in clasa a noua’’ s-au reunit la Centrul de Tineret din Negresti unde au invatat despre ‘’Drepturile copilului’’.

Prin discutii libere si dezbateri, tinerii au parcurs istoria drepturilor copilului, au aflat care sunt cele mai importante drepturi ale lor (dreptul la protectie, dreptul la participare si dreptul la dezvoltare) precum si care sunt institutiile si persoanele la care pot apela atunci cand simt ca drepturile le sunt incalcate.

Pentru a intelege mai bine situatiile practice cu privire la drepturile copiilor, tinerii au fost implicati in jocuri de echipa, au disociat drepturile reale ale copiilor de cele false si au analizat situatii de incalcare a drepturilor copiilor.

„Am invatat cum pot sa ajut pe altii si cum pot sa ma implic pentru a alina suferintele altora. Am aflat ca sunt importanta si ca am dreptul la opinie, la dezvoltare si la educatie. Am aflat ca am dreptul de a fi auzita si ascultata de adulti. Aceasta activitate mi-a placut pentru ca am invatat cum pot fi eu fata de altii” (Florina, 15 ani)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.