Clubul Copiilor aduce zambete in satul Rosiori

Clubul Copiilor din Rosiori s-a transformat intr-o mica fabrica de creatie de cand copiii au descoperit ce pot face impreuna cu World Vision Romania. Bratari crosetate, bijuterii, felicitari, icoane pictate pe sticla, botosei crosetati, martisoare, cercei si toate cele. Copiii se aduna cu mic cu mare dupa ce termina scoala. Fiecare vine atunci cand poate sa isi termine proiectele incepute. „Copiii lucreaza cat au timp. De cele mai multe ori aici isi gasesc linistea si uita de problemele de acasa, chiar daca uneori stau doar o ora, motivul este unul destul de clar, cei mai multi au de facut treaba acasa sau sa isi ingrijeasca fratiorii mai mici’’, povesteste Elena, colega noastra din Rosiori care are grija de Clubul Copiilor.

Atunci cand pasesti in camera plina de copii din Rosiori ai impresia ca ai nimerit in atelierul lui Mos Craciun. Mai multi prichindei asezati la o masa in cerc dau din mana in mana o felicitare. Un copil impatureste foaia, altul lipeste modelul si tot asa, iar rezultatele sunt uimitoare. Unul din avantajele acestui tip de activitate este ca ii obisnuieste pe micuti sa lucreze in echipa, sa isi accepte colegii si sa formeze prietenii.

blog

Cu toate acestea, pe cei mai multi dintre ei, aceasta activitate ii face sa uite de grijile de zi cu zi pe care le au acasa: lipsa mancarii si a hainutelor, fiind nevoiti sa le poarte pe aceleasi zile in sir.

In pragul iernii, frigul de acasa ii va face pe copii sa fie si mai activi in cadrul activitatilor desfasurate la club. O parte dintre micutii recent inscrisi in proiect isi vor descoperi talentul cu care Dumnezeu a avut grija sa ii inzestreze pe fiecare in parte. Copiii isi vor da seama de ceea ce pot realiza cu ajutorul imaginatiei si indemanarii. Pe langa atelierele de creatie, la club se organizeaza si sesiuni de meditatii la matematica sau romana. Pentru cei mai mari sunt organizate sesiuni de indrumare pentru a ii sprijini sa se orienteze catre o anumita facultate sau o anumita cariera.  Aceasta deoarece unul din obiectivele organizatiei noastre este reducerea abandonului scolar in mediul rural.

Activitatile desfasurate in cadrul World Vision Romania le arata copiilor ca se poate sa indraznesti macar sa visezi ca intr-o zi vei fi un artist apreciat, iar visele ti se vor putea indeplini.  Munca micutilor din Rosiori a fost de nenumarate ori apreciata in cadrul targurilor si expozitiilor hand-made.

Clubul Copiilor este o evadare din rutina si grijile in care micutii traiesc, este spatiul lor in care pot fi creativi si veseli. Aici ei vin sa daruiasca zambete si sa se incarce cu energie pozitiva!