”Colegul meu de banca”

 

In timpul saptamanii „Scoala altfel”  World Vision Romania si partenerii au organizat diferite evenimente printre care si concursul de desen, „Colegul meu de banca”  in cadrul caruia au fost premiate cele mai frumoase desene realizate de copiii participanti. Acest concurs si-a propus sa marcheze etapa a doua a campaniei „O usa deschisa spre o viata mai buna”, aflata in plina desfasurare si despre care va povesteam aici.

In decurs de o luna au fost stranse peste 900 de desene de la copii din clasele I – VIII din peste 37 de scoli din judetele Cluj, Constanta, Dolj si Valcea (mediul urban si rural) si de la beneficiari ai centrelor multifunctionale. Saptamana trecuta, 46 dintre copii au fost premiati (truse complete de desen, ghiozdane) si au primit si o diploma de apreciere.

Momentele de premiere au fost tot atatea prilejuri de a exprima, de la suflet la suflet, mesaje de incurajare si acceptare a copiilor cu dizabilitati in scolile din invatamantul de masa. La final, va las sa lecturati o compunere realizata de Teodora (13 ani, clasa a VI-a, judetul Cluj), cu acest prilej:

“Eu sunt noua in scoala. Nu sunt obisnuita sa vorbesc urat sau sa fac lucruri rele. Dar cand am intrat in clasa, am vazut un lucru care pe mine m-a inspaimantat. Am vazut un coleg in carucior. Pentru 10 minute m-am gandit ce accident tragic ar fi putut sa i se intample. Dar nu acesta a fost lucrul care m-a inspaimantat…

Cum am intrat in clasa, a venit un copil la mine si a inceput sa-l barfeasca pe baiatul in carucior. Pur si simplu nu puteam sa-l aud. Dar, din pacate, soarta s-a razbunat pe mine, deoarece au venit si mai multi colegi sa-l barfeasca. Simteam ca-mi explodeaza capul. Nu mai suportam. Asa ca, mi-am facut curaj, m-am dus in fata clasei si am strigat din toti rarunchii, enervata:

– Ce treaba aveti cu bietul copil? Voua v-ar placea sa va barfeasca cineva in felul acesta?

Toti m-au privit cu gurile deschise, cum de am curaj, eu, fata cea noua, sa tip asa. Dar de atunci incolo, fiecare isi vede de treaba lui.

Chiar m-am simtit bine in acel moment sa tip asa.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.