Copiii din comuna Rebricea

Dorinta copiilor din Rebricea este sa poata ajunge la scoala.. insa drumul lung si de multe ori periculos devine o piedica in calea invataturii.

Va povestim mai multe despre situatia acestor copii: Comuna Rebricea se afla in judetul Vaslui, una din cele mai sarace zone din Romania (si din estul Europei!). Aici problemele sunt multe, de la lispa locurilor de munca pana la accesul la educatie si tratamente medicale. Scolile sunt putine, de aceea multi copiii sunt nevoiti sa mearga pe jos 10-15 km zilnic pana la scoala si inapoi acasa. Acest lucru inseamna mult timp pierdut pe drum, uzarea incaltamintei si alte pericole care ii pandesc pe drum.

 Copii nu se mai bucura de copilarie atunci cand pleaca dimineata devreme la scoala si se intorc acasa de abia seara. In aceste cazuri, parintii se gandesc de doua ori daca sa-si lase copilul la scoala sau nu…si astfel apare riscul de abandon scolar, de care noua ne este cel mai teama. Ne dorim ca toti copiii sa aiba acces la educatie, pentru ca doar ea ii poate invata cum sa-si depaseasca conditia, cum pot iesi din cercul saraciei. Ei au dreptul la o educatie si copilarie normala iar tu ii poti schimba destinul in bine!

Sustine campania ”Eu cum ajung la scoala?” sunand la:

0900 900 090 – pentru a dona 5 euro si

0900 900 090 pentru a dona 10 euro sau gasesti aici alte metode de a dona.