Cum disciplinam copiii

DSC_4530

 

DSC_4511

Pe 1 august, colegii din biroul zonal Iasi & Vaslui au organizat pentru parintii din mai multe sate ale judetului Vaslui sesiunea de educatie parentala “Cum disciplinam copiii”. Parintii au discutat despre problemele punctuale legate de disciplinarea copiilor, acordarea recompenselor, pedepsele aplicate, cum pot fi prevenite situatiile de risc si cat de multa libertate poate primi un copil.

Toate aceste probleme aveau nevoie si de solutii, astfel parintii au primit sfaturi practice pentru disciplinarea si educarea a copiilor, de exemplu: comunicarea asteptarilor, schimbarea mediului, folosirea umorului si implicarea copiilor in activitati folositoare.

Unul dintre cele mai importante subiecte dezbatute a fost cel legat de pedepsirea prin violenta. Parintii au invatat ca au nevoie de rabdare si autocontrol in situatii tensionante si au aflat care sunt repercursiunile pe termen lung daca folosesc violenta.

“Am invatat la aceasta intalnire sa acordam mai multa atentie copiilor nostri; sa ne facem mai mult timp pentru ei, sa-i ascultam mai mult, sa-i intelegem si sa-i sprijinim atat in activitatile scolare cat si acasa”, povesteste o mamica prezenta la sesiunea noastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.