Fiecare copil merită o șansă la educație. Alege Școala!

Proiectul „Alege Școala!” oferă copiilor din medii defavorizate ocazia de a participa la activități menite să îi dezvolte din punct de vedere educațional și spiritual. 1036 de copii din comunitățile Roșiori, Drăgoești, Maia, Rădulești, Armășești, Vălenii de Munte și Medgidia beneficiază săptămânal de educație remedială la limba română și matematică, dar și de activități extracurriculare și Școala de Duminică susținute de preotul din fiecare comunitate. Pentru copii, Biserica nu e doar locul în care se roagă și participă la slujbe, ci și un spațiu de joacă. Sunt încântați să vină să picteze, să facă brățări și să învețe lucruri noi.

Când învățatul devine o joacă, copiii sunt bucuroși. Cei mici au descoperit cum matematica poate fi distractivă și abia așteaptă să afle ce fișă cu exerciții vor primi data următoare. Activitățile remediale din cadrul proiectului „Alege Școala!” pun la dispoziția copiilor instrumente de lucru interactive, care să îi atragă să învețe cu plăcere. Fiecare copil primește la activități nu doar suport educațional, ci și un sandwich însoțit de o gustare dulce.

Nicoleta învață cu drag pentru a ajunge învățătoare. Își dorește să îi învețe pe alți copii, așa cum și ea este ajutată în acest sens. Locuiește în comuna Roșiori, județul Ialomița și face parte dintr-o familie cu patru copii, cu posibilități financiare reduse, însă acest lucru nu o împiedică să își urmeze visul.

Pentru părinții din mediul rural este greu să le ofere copiilor o educație aleasă, nu pentru că nu și-ar dori, ci pentru că nu știu ce să facă. Din acest motiv, proiectul „Alege Școala!” oferă educație parentală în cadrul sesiunilor de Școala Părinților. În cadrul acestor întâlniri, părinții află informații utile în creșterea copilului, dar și cum să facă față provocărilor.

Sunt mulți cei care au plecat de pe băncile școlii înainte de vreme și acum, la vârsta maturității, își dau seama cât de important este să știi să scrii și să citești. Pentru ei a fost gândit programul „A doua șansă” din cadrul proiectului „Alege Școala!”.

Alege Școala! este un proiect implementat de Fundația World Vision România în parteneriat cu Patriarhia Română, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Prioritatea de investiții 10(i) Reducerea și prevenirea abandonului școlar timpuriu și promovarea accesului egal la învățământul preșcolar, primar și secundar de calitate, inclusiv la parcursuri de învățare formale, non-formale și informale pentru reintegrarea în educație și formare. Contract Nr. POCU/74/6/18/106976.  

 

Alexandra Drugan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.