Primul cuptor de deshidratat

Ieri, 16 august, in comunitatea Vitomiresti din judetul Olt a fost inaugurat primul cuptor de deshidratat, pentru toti agricultorii din zona.

Cuptorul a fost construit de catre biroul zonal World Vision Valcea, in parteneriat cu Primaria Vitomiresti si Cooperativa Agricola Vitomiresti.

“ Acest cuptor de deshidratat vine in sprijinul tuturor agricultorilor din comuna, dar si din localitatile limitrofe. Este adevarat ca in sat exista pomicultori care au construit in gospodarii cuptoare, insa nici unul nu este de o capacitate atat de mare. De asemenea este unul dintre cele mai moderne cuptoare de care zona noastra avea nevoie pentru a deshidrata fructe si legume intr-un timp scurt, dar si in cantitati foarte mari. Acest cuptor ne ajuta sa valorificam la un pret superior produsele agricole din zona.” a declarat Radu Ion Lucian , pomicultor din comuna Vitomiresti.

Biroul Zonal Valcea a derulat in comunitatea Vitomiresti, inca din anul 2006 proiecte in domeniul apiculturii si pomiculturii, cu scopul de a stimula si sustine fermierii din mediul rural pentru a practica o agricultura la un nivel eficient si competitiv.

In comuna Vitomiresti agricultura este ocupatia de baza a locuitorilor, practicandu-se diverse ramuri ale ei, avand preponderenta viticultura si pomicultura, ele luand o mare amploare in ultimii ani, dupa infiintarea cooperativelor agricole de productie.