Gala Premiilor in Educatie

Pe 3 noiembrie am participat la Gala Premiilor in Educatie 2010, la Palatul Parlamentului, eveniment organizat an de an de ‘’Fundatia Dinu Patriciu’’.

In cazul in care nu va mai amintiti si World Vision a fost premiat anul trecut pentru proiectul ‘’Hranind copiii din satul Viisoara pentru un viitor mai bun’’ desfasurat de WV Constanta.  Prin intermediul acestuia, peste 100 de copii provenind din familii defavorizate, au beneficiat de o masa calda la cantina sociala din incinta Parohiei „Sf. Gheorghe” din Viisoara. Aici, un mare numar de copii prezentau o întarziere în dezvoltare, fata de copiii de varsta lor din alte comunitaţi, suferind de anemie, distrofie şi rahitism, din cauza unei nutritii saracacioase (conform informaţiilor oferite de medicii locali). De asemenea, rezultatele la învaţatură ale celor 100 de beneficiari ai proiectului s-au îmbunatatit remarcabil, graţie orelor de pregatire la matematica, limba romană şi limba engleza oferite copiilor cu situatie scolară precara.

Si cum regula este ca toti premiantii sa astepte 5 ani pentru a candida din nou, anul acesta am participat doar in calitate de invitati, pentru a sustine noii castigatori.

Cum era normal, am fost putin mai atenti la sectiunea ONG-ul anului in domeniul educatiei unde castigatoare a fost ‘’Fundatia de sprijin comunitar’’ Bacau, care de 13 ani lupta impotriva abandonului scolar din zona Podul Turcului, Bacau, caracterizata prin saracie extrema, infrastructura deficitara si lipsa serviciilor pentru populatie.

Premiul pentru cel mai bun proiect educational ii revine organizatiei ‘’Youth Bank Romania’’ , Asociatia pentru relatii comunitare Cluj Napoca. Este un program de educatie nonformala pentru liceeni, avand ca etape principale instruirea tinerilor, strangerea de fonduri si acordarea de finantari nerambursabile liceenilor din 6 comunitati pentru a implementa proiecte cu impact in comunitate.

La celelalte categorii amintim castigatorii: Elevul anului – Tiron Tudor Giurgica, Colegiul National Iasi; Invatatorul/educatorul anului – Ioana Codruta Sava, Gradinita cu program saptamanal Veronica Filip, Piatra Neamt; Profesorul anului – Rodica Silvia Pop, Scoala Nicolae Iorga, Baia Mare; Scoala anului – Colegiul National de Informatica, Piatra Neamt; Profesorul anului – Prof. dr. Ticu Constantin, Universitatea ‘’Al  Ioan Cuza’’  Iasi; Facultatea anului – Facultatea de Business, Universitatea ‘’Babes-Bolyai’’ Cluj si Facultatea de Matematica, Universitatea ‘’Al Ioan Cuza’’ Iasi; Cercetatorul anului – Mihai Viorel Putz, Univerisitatea de Vest, Timisoara; Bibliotecarul anului – Lenuta Neacsu, Biblioteca Judeteana, Bacau.

Ne bucuram sa vedem ca exista oameni care mai pun pret pe educatie, tineri geniali care nu doresc sa emigreze, profesori care au rezistat zeci de ani in Invatamantul romanesc si oameni care isi dedica timpul proiectelor educationale care sprijina tinerii saraci din mediile defavorizate. Acestia merita tot respectul nostru si ii felicitam pentru initiative si toata munca depusa! A fost o seara speciala mai ales ca intr-o singura sala s-au adunat atatea minti stralucite si inchei intr-o nota hazlie, cu vorba unui invitat, ‘’In aceasta seara, am crescut media IQ-ului in Palatul Parlamentului’’.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.