Gemul de prune, singura bucurie

Singura bucurie a lui Elisei este dulceata de prune, facuta din fructele primite de la vecini.

Elisei are 7 ani si este la scoala in clasa I.  El mai are 5 frati cu care imparte fiecare farama din putinul pe care il au: o camera de chirpici, cateva hainute, patonfi, o bucata de paine. Singurii bani ai familiei provin din alocatiile copiilor si ajutor social, aproximativ 500 RON.

Pentru ca fratele mai mare al lui Elisei, Aron, 12 ani a avut o tumoare la gat si a trebuit sa fie operat, toti banii familiei din ultimele luni s-au cheltuit pe transport si tratament. In prezent, cu greu mai gasesc ceva de pus pe masa. Elisei mananca doar mamaliga, orez si cartofi. Singura lui bucurie este dulceata de prune, facuta din fructele primite de la vecini.

“Sunt zile intregi cand le dam copiilor numai cartofi. Schimbam mancarea de cartofi cu ciorba de cartofi. Singura lor bucurie era atunci cand deschideam cate un borcan de dulceata. Dar cum sunt multi le-au terminat deja pe toate.”, spune Iulica B., tatal lui Elisie.  

Campofrio transforma fiecare produs achiziționat in perioada 21-28 noiembrie din magazinele Carrefour intr-un sandviș care va fi donat de Ziua Recunostintei unuia dintre cei 4000 de copii neajutorati din 13 comunitati doljene. Elisei este unul dintre ei! Multumin Campofrio pentru surpriza ce le-o pregatiti copiilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.