I-am sarbatorit pe noii absolventi ai programului “Vreau în clasa a noua”

Eveniment absolvire bursieri 2013 (70)

Sambata, 25 mai, ne-am intalnit la Muzeul Taranului Roman cu absolventii seriei 2013 din „Vreau in clasa a noua” – 26 de tineri entuziasti si foarte emotionati, precum si cu cativa sponsori inimosi care au vrut sa petreaca acest moment unic alaturi de copiii pe care i-au sustinut timp de 4 ani. Au fost cu noi 9 bursieri din Iași, 12 din Ialomița și 5 din Dolj. 

Eveniment absolvire bursieri 2013 (87)

Actrita Daniela Nane, prietena consecventa a programului si sponsor al unei eleve, a fost prezenta la eveniment si i-a incurajat pe bursieri sa continue sa viseze si sa lupte pentru a-si indeplini visele. Mai mult, pentru ca vizita tinerilor la Bucuresti sa fie una cat mai memorabila, i-a invitat la un spectacol al absolventilor de la Academia de teatru.

Elevii au primit diploma de absolvire si ne-au povestit ce a insemnat pentru ei acest proiect si ce planuri au pentru viitorul apropiat. Mai intai, trebuie sa treaca BAC-ul :-), asa ca le tinem pumnii!

“Vreau in clasa a noua!” este programul de burse scolare pe care World Vision Romania le acorda copiilor fara posibilitati materiale din mediul rural care au rezultate bune la invatatura si doresc sa continue scoala la un liceu de la oras. Aceste burse sunt oferite de donatori romani.
Proiectul a fost lansat in 2008 si a ajutat in 5 ani peste 500 de copii. Prima generatie de bursieri a absolvit in 2011, cand au terminat liceul 202 elevi din judetele Cluj, Dolj, Iasi si Valcea. In 2012 au absolvit alti 104 elevi din judetele Iasi, Ialomita si Dolj. Ambele serii au avut rezultate foarte bune la admiterea la facultate – astfel in fiecare an 42% dintre absolventi au devenit studenti.