„Impreuna pentru viitor! Impreuna am reusit!”

In comuna Dumesti, judetul Vaslui, cu sprijinul Fundatiei Vodafone si a Fundatiei de Sprijin Comunitar, am derulat Proiectul „Impreuna pentru viitor! Impreuna am reusit!” pentru prevenirea abandonului scolar in randul copiilor din comunitati vulnerabile.

5

Proiectul „ Impreuna pentru viitor! Impreuna am reusit!” a avut ca scop motivarea copiilor vulnerabili de la sat pentru a invata mai bine la scoala, determinarea parintilor copiilor vulnerabili sa sprijine participarea copiilor la scoala si implicarea liderilor locali pentru prevenirea situatiilor de abandon scolar.

4

Proiectul a ajutat 40 de copii cu varste intre 10 si 14 ani, aflati in risc de abandon scolar care au beneficiat de:
• activitati educationale si remediale sustinue de 10 tineri cu abilitati de lideri;
• sesiuni practice pentru pentru a fi mai bine pregatiti la scoala;
• orientare in cariera;
• sesiune de educatie primara pentru sanatate;
• sesiuni de educatie parentala pentru parintii lor.

3

Acum, la finalul proiectului, copiii beneficiari s-au reunit in curtea scolii pentru a celebra importanta educatiei, alaturi de parinti si profesori si pentru a povesti celorlalti colegi din scoala despre rezultatele obtinute si progresul lor scolar. Copiii au pregatit discursuri despre cum acest proiect i-a ajutat sa invete mai bine la scoala, sa aiba o relatie mai buna cu parintii lor sau sa isi aleaga o meserie de viitor. Totodata, copiii au impartit flyere cu informatii despre proiect si insigne cu sloganul proiectului si au inseninat atmosfera cu baloane si cateva momente festive.  Fiecare copil a primit cate un ruscac, un tricou, o agenda si o diploma ca „premiu” pentru implicarea in activitatile proiectului.

2

Proiectul nu ar fi fost posibil fara implicarea colegilor Beatrice Darie, Alina Gologan, Remus Ifrim, Mihaela Veres – care a sustinut workshop-urile educationale – si Simona Pasamiuc – lucrator social, dar mai ales implicarea cadrelor didactice de la Scoala Gimnaziala „Maresal Constantin Prezan” Dumesti

8