Intalnire cu bursierii ”Vreau in clasa a noua”

Am reinceput activitatile de socializare pentru beneficiarii proiectului ”Vreau in clasa a noua” din Valcea. Biblioteca Judeteana Antim Ivireanu din Valcea ne gazduieste si in aceasta toamna si le multumim mult pentru colaborare. La prima intalnire ne-am revazut cu 48 de elevi, beneficiari ai proiectului.

Temele abordate au fost “Rolul activitatilor educative” si “Eu si lumea” pentru a promova invatatea activa in cadrul grupului, facilitarea autocunoasterii si intercunoasterii elevilor si includerea beneficiarilor nou intrati in proiect.

Elevii au fost implicati in realizarea unor chestionare privind semnificatia taberei de vara, semnificatia proiectului ai carui beneficiari sunt, semnalarea eventualelor temeri, amenintari, probleme dificile legate de scoala, familie etc.

Prin proiectul Vreau in clasa a noua,  World Vision promoveaza rolul educatiei si ofera sanse copiilor din mediul rural care au potential si sunt motivati sa isi continue studiile la liceu (sau scoala profesionala).

De asemenea elevii sunt sprijiniti sa obtina rezultate scolare bune si sa se integreze in noul mediu scolar si social prin activitati educative si de socializare pentru a-si atinge potentialul maxim.