Dezastrul din Japonia

 

Miercuri, 16 martie, echipa WVJ a ajuns in Minami Sanriku, una dintre localitatile cele mai afectate de tsunami

Cu totii am fost socati cand am aflat despre dezastrul din Japonia, unde un seism cu magnitudinea de 8.9 a zguduit pamantul, urmat de un tsunami care in unele locuri masura chiar 20 de metri inaltime. De vineri, 11 martie, cand a avut loc nenorocirea, si pana astazi, am tinut permanent legatura cu colegii nostri din World Vision Japonia pentru a fi la curent cu situatia de acolo si nevoile sinistratilor. In timp ce multe companii isi evacueaza sediile, trimit angajatii acasa, de teama unui pericol nuclear, colegii nostri se afla in mijlocul evenimentelor, in zonele cele mai expuse, acolo unde pot da o mana de ajutor celor care au pierdut totul. Ne rugam sa aiba puterea necesara pentru a ajuta cat mai multa lume aflata la nevoie.

Colega noastre, Mitsuko Sobata, WV Japonia tine un jurnal in care noteaza impresiile personale legate de catastrofa si suferinta prin care poporul ei este nevoit sa treaca. ”Curajul oamenilor afectati de dezastru ne da puterea de a merge mai departe. Oamenii sunt uniti, sunt calmi, se ajuta reciproc si impart tot ce au. Sunt cu totii socati de cele intamplate, dar in acelasi timp lucreaza impreuna pentru a depasi momentul. Sunt mandra ca fac parte din poporul acesta si sa vad ca japonezii sunt atat de uniti. Acesta este cel mai mare dezastru cu care tara noastra s-a confruntat si doar impreuna putem trece peste aceasta mare provocare!” Jurnalul va fi postat si actualizat pe pagina noastra de Facebook. Click aici pentru mai mult.

Echipa de evaluare WVJ s-a deplasat la Fukushima, unde contaminarea nucleara a fortat evacuarea a mii de locuitori. Aceasta evaluare ne va ajuta sa ne dam seama cum poate World Vision sa actioneze cel mai eficient in aceasta zona.

World Vision a distribuit catre 6000 de supravietuitori ai dezastrului: 4500 paturi, 130000 servetele igienice pentru copiii, 100000 servetele igienice pentru femei si 4800 de sticle de apa (sticle de 0.5l).

Miercuri, 16 martie, un grup de 360 de sinistrati sunt adapostiti intr-un liceu din afara unui oras devastat de tsunami

 
 

Marti, 15 martie, aceasta persoana isi cauta familia prin intermediul mesajelor din fata sediului Politiei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.