Judetul Vaslui

Probabil unii dintre voi sunteti familiarizati cu problemele din judetul Vaslui, in special cele din mediul rural. Judetul Vaslui este unul dintre cele mai sarace din tara si, in egala masura face parte din regiunea cea mai saraca a Europei. Din punct de vedere economic, judetul Vaslui are un caracter predominant agrar (putem spune ca agricultura este de subzistenta). O caracteristica a mediului rural o reprezinta slaba reprezentare a serviciilor pentru populatie, precum si lipsa facilitatilor pentru petrecera timpului liber.

In comunitatile din judetul Vaslui, unde World Vision a inceput implementarea unui program de dezvoltare comunitara, respectiv Negresti, Osesti, Rebricea, avem o populatie scolara aproximativa de 2000 de copii, din care 1140 de copii sunt inscrisi in programele de Dezvoltare comunitara  (cu varstele cuprinse intre 2-12 ani).

Situatia familiala preponderenta a acestor copii este una deficitara datorita lipsurilor si problemelor existente in familie: lipsa educatiei adultilor, lipsa unui loc de munca, dificultati financiare, imposibilitatea sustinerii copiilor la scoala in afara localitatii, imposibilitatea unor parinti de a le asigura copiilor lor strictul necesar cresterii si dezvoltarii psiho sociale conform varstei.

Din pacate exista zone (satul Cioatele, Negresti, Padureni) unde nevoile de baza a copiilor nu sunt acoperite. De la lipsa unei unei alimentatii sanatoase, variate, a unei vestimentatii adecvate varstei, a incaltamintelor, si pana la inexistenta rechizitelor, a materialelor educationale, si de ce nu a jucariilor (unii copii nu au avut niciodata o jucarie). Acesti copii nu pot beneficia de drepturile lor, in special de cel al educatiei.

In satul Cioatele, World Vision Romania a demarat o campanie de strangere de fonduri pentru a redeschide cantina sociala, oferind o masa calda pe zi celor 120 de copii inscrisi in program. Pana acum am reusit sa adunam 12 330 ron din totalul de 21 600 ron. Astfel ca mai avem nevoie de 9270 ron adica de 186 de persoane care sa doneze 50 de ron! Daca doriti sa va numarati printre cele 186 de persoane va rugam dati click aici pentru a afla detalii despre proiect si modalitatea de a dona.

Va multumim pentru implicare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.