Daruieste speranta si viata!

Din pacate nu va dam o veste buna si rugam toti cititorii blogului sa-si rezerve cateva minute pentru a citi randurile ce urmeaza. Avem nevoie de ajutorul vostru pentru ca impreuna sa putem darui viata unui copil!

Bianca, o fetita de 4 ani din programele noastre suferă de aceeasi  boală cumplită care a avut-o si fratele ei: aplazie medulara. Aceasta boala este o forma de leucemie, care necesita nevoie urgenta de transplant. Boala este caracterizata printr-o rarefiere a maduvei osoase, care se traduce printr-o diminuare a numarului de globule rosii, de globule albe si de plachete. Familia Nicolae a mai avut un baietel de sapte ani care a murit tot din cauza acestei boli. Medicii au confirmat ca este o bola ereditara.

“Cand am aflat ca sunt din nou gravida am fost foarte fericita. Dupa moartea fiului meu am crezut ca totul s-a sfarsit pentru mine. Desi mai am trei copii, acestia nu il pot inlocui pe cel care l-am pierdut. Dupa nasterea Biancai, am fost cu ea lunar la medic sa-i fac analize de frica ca are aceeasi boala ca fratele ei. Toate analizele au fost bune pana acum un an. Se juca in curte cu copiii si a lesinat pur si simplu. Cateva zile a fost paralizata, apoi s-a revenit. Diagnosticul a fost crunt aplazie medulara la fel ca fratele ei.” a declarat mama Biancai.

Bianca provine dintr-o familie foarte saraca. Situatia financiara este precara. Nici unul dintre parinti nu au un loc de munca stabil. Singura sursa de venit este munca cu ziua la camp. Locuiesc 9 persoane intr-o casa cu doua camere, intr-un loc parca uitat de lume.

Singurul lor ajutor este de la Dumnezeu. Fetita trebuie sa respecte un regim alimentar costisitor, de aceea maicutele de la manastirea din satul lor in fiecare zi ii dau mancare. Daca nu respecta regimul alimentar poate oricand muri. Necesitatea transplantului este vitala.

 In ceea ce o priveste pe Bianca exista doua persoane compatibile cu ea: sora, mai mare si tatal. Tatal are varsta peste 30 ani si nu mai e considerat donator, iar sora este compatibila cu ea doar in procent de 50% (dar in Romania nu poate face transplant pentru ca nu au aparatura necesara acestei transfuzii). Singura solutie ca sa se opereze in Romania ar fi gasirea unui donator compatibil cu ea 80%, dar nu au gasit, sunt pe lista de asteptare la Bucuresti.

In strainatate ar avea sanse de supravietuire cam 90%, dar nu au bani. Costul unei astfel de operatii este de peste      50 000 Euro.

Pentru ca sa suparavietuiasca fetita trebuie internata in spital lunar. Are nevoie de bani pentru spitalizare, medicamente, analize medicale de specialitate, transport la Bucuresti. In spitalul din Valcea nu exista sectie specializata pentru leucemie. De aceea in caz de urgenta, de exemplu cand face hemoragie, trebuie internata la Bucuresti la un spital cu sectie specializata, iar costurile sunt foarte mari. Situatia finaciara fiind grea acestia nu pot nici macar acoperi costurile enumerate mai sus pentru a o ajuta sa supravietuiasca pe Bianca.

Bianca este un copil foarte vesel. Are ochii mici, negrii, parul ondulat. Cel mai mult isi doreste sa se joace cu alti copii. Insa din cauza bolii nu are voie sa intre in contact cu alti copii, pentru a nu lua vreun microb care sa ii fie fatal.

Cel mai mult imi doresc sa merg la gradinita. Nu am fost decat o saptamana anul trecut. Mama spune ca nu am voie sa ma joc cu copii, pentru ca ma pot imbolnavi. In fiecare dimineata ma uit pe geam sa vad cum merg vecinii mei la scoala. Sper ma fac bine sa merg si eu cu ei. Este cel mai mare vis al meu”a declarat Bianca, cu lacrimi in ochi.

“ Nu am inteles de ce viata e atat de dura cu noi. Am pierdut un copil la numai sapte ani si acum suntem gata sa o pierdem si pe Bianca. Desi mai avem trei copii Bianca pentru noi este o binecuvantare” a declarat tatal Biancai.

Situatia micutei s-a inrautatit in ultimile luni. Analizele medicale din aceasta luna arata ca starea ei s-a inrautatit. De aceea are nevoie urgent de transplant.

Bianca are nevoie de 50 000 euro! O putem ajuta dondand orice suma de bani in conturile de mai jos sau trimitand mai departe acest mesaj pentru ca el sa fie vazut de cat mai multi oameni:

– in lei : RO 39 BRDE426SV40192054260 Banca BRD

in valuta:RO 35 BRDE426SV40192134260 Banca BRD

Va vom tine la curent cu starea de sanatate a Biancai iar pana atunci haideti sa ne rugam pentru ca ea si familia ei sa treaca cu bine peste acest impas.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.