”M-a lasat Dumnezeu sa citesc, sa ma joc sa fac treaba”

In Centrul de Cateheza al Parohiei Sfantul Dimitrie, din comuna Cosereni, jud. Ialomita aflam povestea Adrianei care seamănă cu povestea multor copii din mediu rural. Familia ei este formata din doi parinti si cele doua fete, Adriana care are 10 ani si sora ei mai mare de 20 ani. Mama este paralizata si poate lucra iar tatal este zilier. Sora mai mare a Adrianei este proaspat absolventa de liceu si incearca sa castige bani pentru a-si continua studiile.

Cu toate aceste dificultati, Adriana este premianta si isi manifesta frecvent dorinta de a citi si a invata cat mai mult. “Mie imi place foarte mult sa citesc. M-a lasat Dumnezeu sa citesc, sa ma joc sa fac treaba. Altii mai mult fac prostii decat sa citeasca, fac galagie la ora”, ne-a spus Adriana.

“Pe strada, acasa, la scoala, oriunde ar fi Adriana e de nota 10. E ascultatoare si muncitoare. Cand pleaca sora ei la munca ea face toata treaba. Eu nu pot sa fac nici mancare, nici curatenie, nu pot sa fac nimic iar fata mi le face pe toate. Ori de cate ori ma gandesc la asta ma apuca plansul”, ne marturiseste cu lacrimi in ochi Veronica A, mama Adrianei.

Adriana are si o mare pasiune pentru lectura insa posibilitatile familei sunt extrem de reduse si nu-si poate cumpara toate cartile pentru scoala. Atunci ea isi indreapta pasii spre biblioteca din comuna dar mai ales spre biserica, unde preotul paroh a pus la dispozitia copiilor cartile esentiale varstei scolare. ’’Adriana, citeste, se uita la televizor, ii plac filmele educative. Asa i-a dat Dumnezeu dragoste de carte. Ii este foarte drag sa citeasca. Nu se joaca cat invata

“Cand voi fi mare vreau sa ma fac invatatoare. Iubesc copii, am invatat mult si vreau sa ma fac invatatoare” ne-a spus cu modestie Adriana. Dorinta mea cea mai mare este, daca ne ajuta Dumnezeu, sa se faca mami bine si sa am o meserie, ca sa nu ajung ca ei, sa ma duc la camp, sa nu ma chinui cum s-au chinuit ei.”

Pentru educatia ei si a altor 6999 de copii nevoiasi din mediul rural adunam cei 2% din impozitul datorat statului.

Este cea mai simpla si necostisitoare donatie!

Directionati si voi cei 2% catre World Vision Romania! Descarcati formularele precompletate de aici !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.