O masa calda pentru fiecare copil

Dupa cum probabil ati citit pe blogul nostru, campania “Daruieste speranta de Craciun – Ofera o masa calda unui copil sarac din Vaslui!” continua si in luna ianuarie! Nu e usor sa strangem 21.600 de lei, dar pana acum am adunat aproape jumatate din suma necesara pentru a porni cantina sociala de care beneficiaza 120 de copii nevoiasi din satul Cioatele. Mai avem nevoie de 13.180 sau de 263 de romani care sa faca o donatie de 50 de lei!

Cu 50 de lei se poate asigura, timp de o saptamana, o masa calda pentru un copil in cadrul cantinei. Cine poate dona mai mult – 100 sau 200 lei – poate asigura pentru un copil o masa calda o perioada mai indelungata (doua saptamani sau chiar o luna). Persoanele care pot dona 400 de lei vor avea satisfactia de a fi asigurat o masa calda pentru 60 de copii!

Faceti va rog cunostinta cu doi dintre copiii care pot beneficia de cantina sociala, Petronel (4 ani) si Vasilica (2 ani). Ei sunt copiii unei familii de tineri parinti, Petrolena (22 ani) si Dumitru (26 ani), care formeaza una dintre cele mai responsabile familii din sat si fac tot ce el sta in putere pentru a le oferi copiilor macar strictul necesar. Daca vara muncesc cu ziua pentru a castiga un ban si cultiva legume pe bucatica de pamant din fata casei, iarna le este imposibil sa faca fata. Din cauza ca familia are in ograda un cal, cu care mai castiga un banut muncind in sate, aceasta nu mai poate beneficia nici macar de ajutor social, astfel ca au mare nevoie de ajutor, in special in timpul iernii.

Casa in care locuiesc toti cei 11 membrii ai familiei nu are nici frigider si nici aragaz, mancarea fiind gatita pe plita sobei intr-una din cele doua camere. Cu mari sacrificii, familia a reusit sa creasca un porc pe parcursul verii – acesta servindu-le drept hrana in perioada sarbatorilor de iarna.

Acesti copii sunt doar doi dintre cei 120 inscrisi pentru cantina sociala. Cu putin efort din partea noastra ii putem ajuta pe toti. Orice copil trebuie sa beneficieze macar de o masa calda pe zi si de hrana necesara pentru a se dezvolta normal.

De la lansare, campania “Daruieste speranta de Craciun – Ofera o masa calda unui copil sarac din Vaslui!”a fost sustinuta de Daniela Nane si Calin Goia, care indeamna romanii sa doneze cu incredere catre World Vision Romania.

Pentru mai multe detalii despre campanie si pentru a face donatii, accesati www.worldvision.ro, sectiunea Daruieste speranta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.