Voluntari World Vision

Pe 31 ianuarie, in cadrul Caminului cultural din Valea lui Patru, sat Scaesti, s-a organizat un schimb de experienta intre voluntarii World Vision unde au participat  54 de copii/tineri voluntari din 4 comunitati partenere: Salcia, Valea lui Patru, Varvorul de Jos, Predesti.

Dornici ca pe viitor experienta lor ca si voluntari sa devina cat mai bogata si diversificata, acestia au povestit despre activitatile la care au participat pana acum, invatand unii de la altii. Voluntarii din Valea lui Patru, vestiti pentru modul in care s-au organizat in grupul de dans popular, “Oltenasii lui Patru”, au vorbit despre participarea la Festivalul International de dans popular Hercules, care a avut loc in Baile Herculane. Festivalul s-a concretizat intr-o buna oportunitate pentru participanti sa socializeze, sa promoveze traditiile comunitatii, sa faca parte dintr-o echipa si sa traiasca experienta unui concurs international.

“Pentru multi dintre noi a fost prima data cand am iesit din universul satului nostru. Acolo am vazut lucruri noi si interesante, am cunoscut si ne-am imprietenit cu tineri din alte tari, a fost o experienta unica”, a spus Daniela, 16 ani.

Voluntarii din Salcia au povestit despre participarea la activitatile de cateheza, activitatile de educatie ecologica si proiectele sociale de la nivelul comunitatii. De asemenea, au mentionat proiectul prin care au confectionat bratari si medalioane, pe care le-au vandut in cadrul unei expozitii cu vanzare, strangand bani pentru copiii in nevoie din comunitate.  “Aceasta activitate ne-a adus multa multumire si curaj sa dezvoltam astfel de proiecte si pe viitor”, a spus unul dintre voluntari.

Intalnirea s-a finalizat prin momente artistice deosebite, care au adus entuziasm celor prezenti: dans popular din partea celor din Valea lui Patru, un duet de muzica pop, o sceneta si muzica folk din partea celor din Salcia. Participantii au facut schimb de date de contact pentru a pastra legatura si dezvolta activitati comune in viitor.

Prin astfel de activitati promovam voluntariatul in mediul rural, incercand sa ii incurajam pe tineri sa se implice activ si sa aduca o schimbare in viata comunitatii, dezvoltandu-si totodata abilitatile personale”, a spus Cristian Herzal, specialist relatii sociale, Dolj ADP

Voluntarii sunt o resursa foarta importanta in activitatile desfasurate de World Vision. Le suntem recunoscatori pentru timpul pretios pus in slujba unor activitati umanitare din care si ei au de castigat. Multumim cu aceasta ocazie tuturor voluntarilor World Vision Romania!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.