Parteneriat World Vision Romania – BauMax – actiune pentru copiii cu nevoi speciale din Medgidia

Pe 16 octombrie, noua copii cu nevoi speciale din Medgidia au petrecut cateva ore minunate impreuna cu angajatii BauMax din Constanta, in cadrul actiunii „Omul nu are limite – Arata ce poti!”. Prin aceasta actiune ne-am propos sa incurajam persoanele cu nevoi speciale sa socializeze intr-un mediu nou, si sa combatem prejudecatile angjatilor fata de aceste persoane.

Copiii au invatat cum sa scaneze un produs si cum sa puna banii in casierie.

Timp de patru ore, copiii s-au distrat foarte bine impreuna cu angajatii BauMax – au invatat lucruri noi, au experimentat situatii deosebite si au participat la diverse activitati artistice. Astfel ei au aranjat marfa in rafturi, au pus etichete, au invatat cum sa scaneze un produs si cum sa puna banii in casierie, au asistat cu uimire la procedeul de amestec al vopselelor si chiar au zugravit o bucata de perete, au udat florile, au invatat cum se taie si se prelucreaza lemnele cu masinile performante ale magazinului si dupa atatea lucruri noi si incitante, au pictat ghivece si pietre, au plantat panselute in ghivece si si-au scris cu totii numele pe peretele zugravit. Asezatul produselor in raft le-a solicitat copiilor atentia si i-a invatat sa sorteze lucrurile pe culori, dimensiuni, forme, sa le manipuleze cu grija si intr-o ordine anume, solicitandu-i destul de mult, astfel incat unul dintre ei a afirmat ca a transpirat de atata munca!

Dupa o savuroasa pizza, copiii au primit din partea partenerilor nostri de la BauMax diplome de participare si un pachetel cu dulciuri. Micorbuzul pus la dispozitie de magazin i-a transportat dupa aceea la Medgidia, obositi dar fericiti dupa o zi minunata si diferita de celalalte.

Copiii au invatat lucruri noi, au experimentat situatii deosebite si au participat la diverse activitati artistice.

Dorinta copiilor cu nevoi speciale de a participa la activitati cat mai diversificate, in medii noi, este foarte mare. Manu, un baietel de noua ani din Medgidia, provenind dintr-o familie dezavantajata, cu sapte copii, si-a dorit atat de mult sa mearga la magazin, incat astepta imbracat, in fata blocului, de la ora 9 dimineata, desi microbuzul urma sa plece cu copii abia la ora 11!

Actiunea „Omul nu are Limite – Arata ce poti!” este organizata de BauMax Romania in fiecare an, timp de o zi, in toate magazinele sale din tara. World Vision Romania este partenera magazinului BauMax din Constanta pentru al doilea an consecutiv.